Fond “Dr Milan Jelić”: Preliminarna rang-lista studenata I, II i III ciklusa studija za 2016/2017.

Na konkurs Ministarstva nauke i tehnologije RS, Fonda "Dr Milan Jelić" za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na domaćim i univerzitetima u inostranstvu za akademsku 2016/2017. godinu pristiglo je ukupno 347 prijava za sva tri ciklusa studija od čega je 316 prijava zadovoljilo uslove propisane Konkursom.


Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima zemlji, prema preliminarnoj rang-listi, biće dodijeljeno ukupno 76 stipendija za akademsku 2016/2017. godinu u mjesečnom iznosu od 400 KM za 9 mjeseci studija, dok će za studente na inostranim visokoškolskim ustanovama biti dodijeljeno ukupno 57 stipendija. Mjesečni iznos stipendije studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u republici Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori iznosi 500,00 KM, a 800,00 KM za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu.

Advertisements

Studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima, od ukupno 31 primljene prijave, biće dodijeljeno 8 godišnjih stipendija u iznosu od po 5.000,00 KM, dok će studentima trećeg ciklusa studija biti dodijeljeno 5 godišnjih stipendija, od ukupno 34 primljene prijave studenata trećeg ciklusa studija, u iznosu od po 10.000,00 KM za tekuću akademsku godinu.

Preliminarnu rang-listu studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija možete pogledati оvdjе.

Preliminarnu rang-listu studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija možete preuzeti u pdf formatu оvdjе.

Kako je saopšteno iz Fonda, svi studenti koji su konkurisali za dodjelu stipendije imaju pravo prigovora Komisiji na preliminarnu rang-listu u roku od osam dana, odnosno do 6. februara 2017. godine. Prigovori se mogu podnijeti putem email adrese Fonda: [email protected] ili putem pošte na adresu: Trg Republike Srpske br. 1, 78 000 Banja Luka. Detaljniji informacije možete dobiti putem navedene email adrese, kao i na kontakt telefon: 051/338-915.

Relevantne pravilnike na osnovu kojih je vršena evaluacija pristiglih prijava možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!