Filozofski fakultet SUM-a dobio plaketu za izvođenje projekta Jean Monnet Module

Projekt se bavi politikama proširenja Europske unije prema zemljama Zapadnog Balkana i problematizira 14 prioritetnih tačaka


sum
Foto: RTV HB

Studij politologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru dobio je plaketu za izvođenje projekta Sustainable University of Mostar's Enlargement Policies of Western Balkan (SUM EP WeB), a to je Erasmus+ projekt u sklopu Jean Monnet Modulea.

Projekt SUM EP WeB trajat će tri godine (do 2025.), a bavi se politikama proširenja Europske unije prema zemljama Zapadnog Balkana i problematizira 14 prioritetnih tačaka.

Nositelji su projekta prof. dr. sc. Dražen Barbarić, doc. dr. sc. Ana-Mari Bošnjak i doc. dr. sc. Domagoj Galić, a voditeljica je projekta doc. dr. sc. Jelena Jurčić.

Pored predmeta Politike proširenja Europske unije, koji se studentima izvodi na diplomskom Studiju politologije u trajanju od 45 sati, projekt previđa niz radionica i okruglih stolova koji se bave politikama proširenja EU.

Završna godina Jean Monnet Modulea bit će okončana znanstveno-stručnom konferencijom koja problematizira politike proširenja Zapadnog Balkana, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.