Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta: Dodijeljene stipendije za 71 učenika

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, s ciljem poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, stipendira 71 učenika s područja FBiH koji se u školskoj 2013/14. godini školuju za djelatnosti tradicionalnih i starih zanata i obrta.


Foto: FMRPO
Foto: FMRPO

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, s ciljem poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, stipendira 71 učenika s područja Federacije Bosne i Hercegovine koji se u školskoj 2013/14. godini školuju za djelatnosti tradicionalnih i starih zanata i obrta.

Dodijeljen je ukupan iznos od 70.000 konvertibilnih maraka, a učenicima koji su ispunili tražene uvjete jednokratno se isplaćuje godišnja stipendija od 985 KM.

– Cilj stipendiranja učenika je povećati interes mladih za deficitarna obrtnička zanimanja kroz strukovno obrazovanja i ulazak kvalitetnih kadrova u obrtništvo, rekao je federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović.

On je naglasio i da su svi učenici koji su se prijavili i ispunili formalno-pravne uvjete tražene u objavljenom natječaju dobili stipendije, a prednost su imali oni koji se prvi put prijavljuju na ovaj natječaj.

Sredstva za stipendiranje učenika dodjeljuju se u sklopu javnog natječaja o dodjeli grant sredstava iz Tekućih transfera utvrđenih Budžetom FBiH za 2013. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta za razvoj malog gospodarstva – Projekt stipendiranje učenika koji se obrazuju za tradicionalne i stare zanate.

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je, od 2009. godine do sada, na ovaj način pomoglo školovanje 300 učenika s ukupnim iznosom stipendija od 299.000 KM, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

(STUDOMAT.ba)