Erasmus+ info dan i radionica na Univerzitetu u Sarajevu

 Erasmus+ info dan i radionica na Univerzitetu u Sarajevu

Foto: DEPO.ba

S ciljem približavanja informacija o programu Erasmus+, Služba za međunarodnu saradnju organizira međunarodni informativni dan za studente, nastavnike i saradnike Univerziteta u Sarajevu.

Informativni dan će se održati u utorak 18. aprila 2017. godine sa početkom u 12:00 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

– Pored informacija o otvorenim Erasmus+ konkursima, ovaj info dan će poslužiti i kao radionica gdje ćemo pobliže objasniti postupak prijavljivanja, te vas informirati o traženoj dokumentaciji, pravilnom ispunjavanju prijave i ključnim fazama (ko potpisuje dokumente, način dostavljanja itd.), a sve kako bismo vam olakšali proces prijave i omogućili da provedete akademsku/administrativnu mobilnost u inostranstvu, navodi se u saopštenju iz UNSA.

Pored toga, događaju će prisustvovati i predstavnici Univerziteta u Portu (Portugal) i Univerziteta u Jaenu (Španija) koji će sve prisutne pobliže upoznati sa akademskom ponudom na njihovim univerzitetima i mogućnostima prijave.

(STUDOMAT.ba)

STUDOMAT

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

Možda te i ovo zanima?