EESTEC LC Sarajevo organizuje Soft Skills Academy radionicu: Prilika za studente da unaprijede svoje vještine

Soft Skills Academy Sarajevo je besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina, koja podstiče studente na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru.


Soft Skills Academy 2024 - Budite korak ispred!
Soft Skills Academy 2024 - Budite korak ispred!

Šta su to soft skills?

Formalno obrazovanje nam ne pruža vještine koje su ključne za uspješnu karijeru. Neki ljudi prirodno posjeduju većinu neformalnih vještina kao što su: snalaženje u timskom radu, samoinicijativnost, motivacija, upravljanje vremenom, kritičko razmišljanje, govor tijela, vještine pregovaranja i slične vještine. Nerazvijenost ovog seta vještina individuu sputava u pokazivanju svog punog potencijala, te je to razlog zašto je ova radionica idealna prilika za sve one koji bi htjeli da napreduju u nekim od ovih vještina.

EESTEC (engl. Electrical Engineering STudents’ European assoCiation) je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope. Tokom niza godina širom Evrope se oformilo 54 komiteta, a komitet u Sarajevu je jedan od najrespektabilnijih. Želja za radom i promjenama u društvu je bila odskočna daska za kreiranje i organizovanje brojnih projekata i radionica čiji su kvalitet prepoznali kako sami studenti tako i šira javnost. Za više informacija o Udruženju posjetite www.eestec-sa.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dvanaestu godinu zaredom, EESTEC LC Sarajevo organizuje Soft Skills Academy radionicu koja pruža idealnu priliku svim studentima da unaprijede svoje vještine, ali i steknu nove. Radionica se održava 3 dana i sastoji se od 5 treninga koje će držati certificirani soft skills  treneri. Po završetku radionice, svi učesnici dobijaju certifikat i CV suplement koji mogu priložiti prilikom apliciranja za posao. 

Prijaviti se mogu studenti svih fakulteta u Sarajevu, a ukupno njih 40 koji se izdvoje sa svojom prijavom (motivacionim pismom), dobit će priliku biti participant radionice!

Pozivamo sve zainteresovane studente da iskoriste ovu priliku i dostave svoju prijavu putem zvanične web stranice projekta, www.softskillsacademy.ba. Prijave su otvorene do 23. februara 2024. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama za više informacija: Instagram, Facebook i LinkedIn.

Budite korak ispred!