Dvije minute čitanja za vječnu mudrost: Pročitajte tri životne mini lekcije

Pročitajte tri životne mini lekcije koje će vas natjerati da se zamislite o svom životu, odnosu prema drugim ljudima, vještinama i sitnicama.


3. Snaga sitnica

Ova priča je odličan podsjetnik koliko su važne sitnice u našem životu  i koja se često koristi kao mataforički izraz nesposobnosti ljudi da reaguju na značajne promjene koje se u životu postepeno dešavaju.

Šta će biti ako se žaba nađe u loncu sa vrućom vodom? Odmah će pomisliti: „Ovdje je jako neprijatno. Treba što brže pobjeći odavde“. I u istom trenu će iskočiti.

A šta ako tu istu žabu smjestite u lonac sa hladnom vodom, stavite na šporet i polako zagrijavate?

Žaba će se opustiti. Ona će, naravno, primijetiti da postaje toplije, ali pomislit će: „Malo toplote neće naškoditi“. A završit će se time da će ona biti skuhana.

Pouka: mnoge stvari u životu se neprimjetno nagomilavaju: dugovi, suvišni kilogrami, loše zdravlje, znanje, blagostanje. Pamtite da ne smijete da potcjenjujete sitnice.

Podijelite ove poučne priče sa vašim prijateljima!

(uspesnazena.com/STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.