Dodijeljeno 19 jednokratnih stipendija studentima Univerziteta u Sarajevu

Jednokratne stipendije Međunarodne humanitarne fondacije Švicarske i Rektorata Univerziteta u Sarajevu dodijeljene su u četvrtak 26. januara 2017. godine.


Foto: UNSA
Foto: UNSA

Uz upriličen susret 19 studenata Univerziteta u Sarajevu, predstavnika Fondacije (“Humanity International Foundation Switzerland”) i predstavnika Univerziteta u Sarajevu, ovom prigodom odabranim studentima sa organizacionih jedinica Univerziteta u Sarajevu uručene su jednokratne stipendije kao znak pažnje Međunarodne humanitarne fondacije Švicarske i Univerziteta u Sarajevu.

Advertisements

Uz čestitke studentima dobitnicima stipendija prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, istakao je da je akademska zajednica ponosna na svoje studente, te im se zahvalio što su odabrali Univerzitet u Sarajevu da se na njemu obrazuju i stječu kompetencije i znanja neophodna za život.

Prof. dr. Selmo Cikotić, predstavnik Međunarodne humanitarne fondacije Švicarske, istakao je da je ova međunarodna fondacija osnovana u Švicarskoj sa namjerom da poveže dijasporu Bosne i Hercegovine koja u političkom, finansijskom, ekonomskom, obrazovnom, kulturnom, sportskom smislu predstavlja sve veću snagu relevantnu za Bosnu i Hercegovinu.

– Ovo je prvi čin Fondacije na prostoru Bosne i Hercegovine sa namjerom da pokažemo gdje vidimo težište našeg rada. Mi želimo pomagati u humanitarnim projektima, posredovati u ekonomskim projektima ali i pomagati u projektima obrazovanja, kulture, sporta, nauke, istakao je prof. dr. Selmo Cikotić, te poručio studentima dobitnicima stipendija:

Advertisements

– Mi cijenimo da ste vi budući lideri Bosne i Hercegovine.

Deset jednokratnih stipendija Međunarodne humanitarne fondacije Švicarske uručio je prof. dr. Selmo Cikotić, a devet jednokratnih stipendija Rektorata Univerziteta u Sarajevu uručila je prof. dr. Aida Hodžić, prorektorica za nastavu i studentska pitanja, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

(STUDOMAT.ba)