Dobro plaćeni poslovi za koje vam ne treba fakultetska diploma

Diploma neke visokoškolske ustanove svom vlasniku donosi veću zaradu. Ipak, ponekad je lakše zaposliti se i dobro zaraditi sa srednjom stručnom spremom. Neka zanimanja su deficitarna i uz dobru praksu možete imati dobru platu.


Radnici u zdravstvu

U zdravstvu uvijek treba radne snage. Ova industrija je velika, a postaće još značajnija zbog starenja stanovništva. Ljudi počinju sve više da brinu o sebi i svom zdravlju i u budućnosti će doći do povećanja tražnje za zdravstvenim uslugama. U zdravstvu postoji zaista puno mogućnosti za zapošljavanje za ljude raznih nivoa obrazovanja i različitih kvalifikacija.
Medicinske sestre su uvijek tražene, plate u privatnom sektoru se kreću oko 1.000 maraka. Velika mana je što se u privatnom sektoru radi prekovremeno, a postoji i rad u noćnim i duplim smjenama.

Za posao medicinske sestre ili medicinskog tehničara potrebno je položiti stručni ispit i završiti pripravnički staž.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.