Dobila otkaz: Sebija Izetbegović više ne predaje na Medicinskom fakultetu

Njen pravni tim tvrdi da je otkaz nezakonit.


sebija izetbegovic

Sebija Izetbegović više ne predaje na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, potvrdio je za N1 rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA), Rifat Škrijelj.

– Sebija Izetbegović više ne predaje na Medicinskom fakultetu, sada predaje drugi profesor, kazao je Škrijelj za N1. On je pojasnio razloge otkaza Izetbegović.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Sebija Izetbegović je imala ugovor o radu na Medicinskom fakultetu koji nikada nije dostavljen Univerzitetu u Sarajevu, ali smo ga i formalno poništili. S obzirom da je taj ugovor o radu neodrživ nakon svih akata koje smo donijeli, odnosno odluka koje smo donijeli na Senatu i Univerzitetu. Epilog odluka koje su se u proteklim mjesecima donijelo. Ne može biti neko na profesorskom mjestu, kome je oduzeta profesura stavljanjem van snage odluke, kazao je Škrijelj.

Esad Oruč, član advokatskog tima Sebije Izetbegović za N1 je objasnio da niti Izetbegović niti njen advokatski tim nisu dobili rješenje o njenom otkazu na Medicinskom fakultetu i da je ono, kako tvrdi Oruč, nezakonito.

Oruč je detaljno za obrazložio zbog čega misli da je odluka o otkazu Izetbegović nezakonita.

– Ovo je drugi, treći put da se krši ranija mjera suda i rektor Rifat Škrijelj je prekršio odluku suda na jedan preduhitren način. Podsjećam, prema privremenoj mjeri koju je donio sud ne može se može odlučivati o akademskim zvanjima i radno-pravnom statusu Izetbegović sve do narednog ročišta koje je zakazano za šesti juni. Tada će sud donijeti novu odluku kada budu prezentirati dokazi, pojasnio je Oruč.