Djevojka izazvala burne reakcije: “Da li mi je kasno upisati medicinu sa 27 godina?”

Djevojka je izazvala pravu buru u komentarima kada je na internetu ostavila svoju ispovijest.


happy smart student with clipboard e1643928113725
Foto: Envato

Djevojka je izazvala pravu buru u komentarima kada je na internetu ostavila svoju ispovijest. Evo kako tačno glasi:

– Studiram ekonomiju i psihologiju tj. završavam. Upisala sam sa 23 godine. Psihologiju redovno, ekonomiju vanredno. Aliiii…. oduvijek sam htjela medicinu. Imam 27 godina. Ne znam da li mi je kasno za nju. Pitam se, hoću li se kajati za 10, 20 godina što nisam, a mogla sam. To me izjeda, napisala je.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Očigledno se radi o vrijednoj studentici, ali priznajemo da nije tipična situacija da studenti završavaju po tri, veoma zahtjevna, fakulteta.

Negativne reakcije

20154 untitled5555551 orig
Foto: Screenshot Ispovesti

Reakcije u komentarima su eksplodirale. Mnogi misle da je ovo samoživo ponašanje, budući da vjerovatno roditelji finansiraju studije, dok drugi tvrde da je riječ o osobi koja ne zna šta hoće:

-Ekonomiju vjerovatno studiraš na privatnom, pa sad misliš kako si kapacitet, dva fakulteta. Mislim da treba da upišeš i medicinu, i da nam svima pokažeš kako možeš tri! Šta je to za tebe, mačiji kašalj…

-Kao moja sestra, studira ovo, pa još ovo, pa još ono, pa master, pa magistarske, pa doktorske… 28 godina, nema dana staza tj bilooo kakvog posla. Razumijem da želite da budete obrazovani ili sta god, ali zanima me do kad ćete biti na tuđoj grbači…

Šta vi mislite, da li je opravdano upisati i treći fakultet?