Delegacija Univerziteta u Sakariji posjetila Univerzitet u Zenici

Na sastanku održanom u Zenici razmatrale su se mogućnosti saradnje u okviru razmjene studenata.


unze
Foto: UNZE

U ponedjeljak, 18. 9. 2023. godine u Rektoratu Univerziteta u Zenici održan je sastanak kojem su u svojstvu domaćina prisustvovali prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr. Hasan Avdušinović, prorektorica za nastavu i studentska pitanja prof. dr. Maša Alijević, prorektor za naučno-istraživački rad prof. dr. Fuad Hadžikadunić, voditeljica studijskog programa Turski jezik i književnost prof. dr. Edina Solak i koordinatorica Ureda za međunarodnu saradnju prof. Amra Muslić-Halilović, dok su delegaciju Univerziteta u Sakariji činili prorektori prof. dr. Emrah Doğan, prof. dr. Özer Uygun, prof. dr. Hakan Demir i voditeljica Ureda za međunarodnu saradnju prof. dr. Tuba Tatar.

Univerzitet u Sakariji, koji čini 17 fakulteta i 37 istraživačkih instituta i na kojem studira više od 50 000 studenata, svrstava se među deset najkvalitetnijih univerziteta u Republici Turskoj.

Na sastanku održanom u Zenici razmatrale su se mogućnosti saradnje u okviru razmjene studenata i nastavnog osoblja. Pored toga, razmatrani su i drugi vidovi saradnje u oblasti nastave i naučnoistraživačkih projekata.

Dogovoreno je potpisivanja Memoranduma o saradnji koji će predstavljati temelj za sve buduće zajedničke projekte. Delegacija iz Sakarije izrazila je zahvalnost na srdačnom gostoprimstvu te otvorenosti i spremnosti Univerziteta u Zenici za sve vidove saradnje.