“Debatijada Open 2013”: Završeno drugo izdanje međunarodnog turnira u Mostaru

Jučer je u prostorijama Gradske vijećnice Grada Mostara završeno drugo izdanje međunarodnog debatnog turnira "Debatijada Open".


Foto: Martin Režný
Foto: Martin Režný

Jučer je u prostorijama Gradske vijećnice Grada Mostara završeno drugo izdanje međunarodnog debatnog turnira “Debatijada Open”.

Advertisements

“Debatijada Open” je debatni turnir u britanskoj parlamentarnoj debati u organizaciji Debatnog kluba Sveučilišta u Mostaru, koji okuplja velik broj studenata iz cijele Evrope.

Više od 60 mladih debatera s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Velike Britanije, Makedonije, Norveške i Slovenije imalo je priliku kroz tri dana, tačnije od 8.11. do 10.11.2013. godine, biti dijelom jedinog studentskog debatnog turnira u Bosni i Hercegovini koji se održava na engleskom jeziku.

Takmičari su raspravljali o zanimljivim i aktualnim temama koje se tiču prava životinja, autorskih prava, sedme umjetnosti, političkih kampanja, ali i vježbali argumentirano govorništvo, koje i predstavlja jedno od potrebnih znanja svakog akademskog građanina.

Mojmir Stehlik i Rhea Pokorny su ponijeli titulu najboljeg debatnog tima, a pozitivni komentari, konstruktivne debate, promicanje dijaloga, predstavljanje rada naših studenata, kao i bh. kulture nametnuli su se kao ciljevi turnira.

Ovaj turnir su između ostalih podržali Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Centar za kulturu dijaloga, Chezh Debate Society, Ožujsko pivo, hotel ‘Kriva ćuprija’ i Black Dog Pub.

(STUDOMAT.ba)