Dan otvorenih vrata na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru

Osim redovnih aktivnosti tokom Dana otvorenih vrata, predviđen je zabavni program, te hrana i osvježenje.


univerzitet dzemal.bijedic mostar

Dan otvorenih vrata na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru bit će upriličen u utorak, 25. aprila 2023. godine u univerzitetskom kampusu Sjeverni logor.

Dan otvorenih vrata predstavlja priliku za maturante i buduće studente da se upoznaju i dodatno informišu o radu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i mogućnostima studiranja na fakultetima ili univerzitetskim studijima koje planiraju upisati u skladu sa svojim afinitetima, saopšteno je sa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Posjetioci će imati priliku posjetiti informativne pultove fakulteta, univerzitetskih studija, Kancelarije za međunarodnu saradnju, Univerzitetske biblioteke i Unije studenata, te prikupiti više informacija o uslovima za upis na određeni fakultet ili univerzitetski studij, o nastavnim planovima i programima, organizaciji i načinu izvođenja nastave, kao i o karijernim mogućnostima koje je moguće ostvariti nakon završetka studija na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru, dok će nastavno osoblje i studenti biti na raspolaganju da pruže više informacija i odgovore na pitanja, piše Bljesak.info.

Također, za sve posjetioce će biti upriličen obilazak fakulteta i univerzitetskih studija u okviru kojeg će posjetiti laboratorije, sale, institute, učionice i amfiteatre u kojim se izvodi nastava.

Tokom obilaska, maturantima će biti predstavljeni kadrovski i infrastrukturni resursi kojim raspolažu fakulteti i univerzitetski studiji na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Osim redovnih aktivnosti tokom Dana otvorenih vrata, predviđen je zabavni program, te hrana i osvježenje.

 – Pozivamo sve maturante da nam se pridruže na Danu otvorenih vrata, ali i da njihov izbor prilikom nastavka obrazovanja bude Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru na kojem će, uz savremene edukacije, usvojiti naučna i stručna znanja, vještine, iskustva i kompetencije neophodne za konkurentnost na tržištu rada. Pridružite nam se, mi gradimo budućnost, saopšteno je sa Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.