Dalai Lama stipendijski program 2022. za mlade društvene inovatore i inovatorke

Ovaj stipendijski program poziva sve socijalne inovatore i inovatorke zainteresovane za učešće u interdisciplinarnom pristupu liderstva koji uključuje teme poput obrazovanja i politike.program koji uključuje samosvijest, ličnu održivost, istinsko saosjećanje prema drugima i sposobnost vještog upravljanja složenim sistemima na više nivoa.


Dalai Lama stipendijski program 2022. za mlade drustvene inovatore i inovatorke

Stipendijski program Dalai Lama nudi socijalnim inovatorima i inovatorkama interdisciplinarni pristup, program liderstva koji uključuje teme poput emocionalne inteligencije, empatije, komunikacionih vještina u cilju poboljšanja sistema za buduće generacije. Tokom kursa koji će trajati godinu dana, kroz podršku trenera/trenerica i mentora/mentorki svaki stipendista i stipendistkinja će se suočavati sa novim izazovima.

Studenti i studentice će učiti prakse za kultivaciju emocionalne inteligencije, brige o sebi, otpornosti, empatije, dubokog slušanja i komunikacijskih vještina kako bi podstakli sisteme za ljudski i planetarni procvat za generacije koje dolaze. Tokom godine dana, uz podršku mentora i trenera, svaki stipendista implementira originalni terenski projekat koji se bavi lokalnim izazovom i uči kako da preplete vlastitu transformaciju sa transformacijom zajednica s kojima se bavi. Nakon diplomiranja, stipendisti i stipendistkinje će se pridružiti zajednici LifeLong Fellows, s kojima se povezuju na uzajamno podržavajući način, dok nastavljaju da unapređuju svoja liderska putovanja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kako bi se prijavio/prijavila potrebno je:

  • imaš 20-36 godina na dan 1. februara 2022.
  • pisanje, čitanje i tečan izgovor na engleskom
  • imaš interes za učenje i bavljenje kontemplativnim praksama tokom cijele godine
  • učestvovanje u svim oblicima programa (online, grupni pozivi)
  • posjeduješ znanje o zajednici i problemu kojim se projekat želi baviti, po mogućnosti sa najmanje godinu dana prethodnog iskustva u radu sa zajednicom
  • učešće u Vijeću lidera u julu 2022.

Savjeti za uspješnu aplikaciju

Budi autentičan/autentična: Dok razmišljaš o pitanjima za prijavu i odgovaraš na njih, izbjegavaj da kažeš samo ono što misliš da se od tebe traži. Budi autentičan/autentična sa sobom i podijeli tu autentičnost sa timom.

Budi hrabar/hrabra: Ova aplikacija je prilika da razmisliš o tome kako možeš rasti kao lider/liderka. Budi hrabar/hrabra, zamisli kakav/kakva lider/liderka možeš postati i ispričaj nešto o tome organizatorima.

Budi pažljiv/pažljiva: Odvoji vrijeme da odgovoriš na svako pitanje. Sačuvaj nacrte. Podijeli razmišljanja s prijateljima/prijateljicama i kolegama/kolegicama od povjerenja. Najuspješnije aplikacije ne samo da su dobro napisane, već pokazuju promišljenost i introspekciju.

Sačuvaj kopiju van mreže: Prvo pregledaj cijeli obrazac za prijavu, a zatim provedi vrijeme van mreže sastavljajući svoje odgovore u Google dokumentima ili Microsoft Wordu. Obavezno sačuvaj kopiju van mreže u slučaju tehnološke greške ili prekida veze.

Rok za prijavu: 01.02.2022

Ovdje se možeš prijaviti!

Za više informacija posjeti službenu web stranicu.