Četiri vrlo kratka savjeta za sjajan ponedjeljak

Za većinu nas Garfield je u stvari dokumentarac o opasnostima ponedjeljka. To je dan koji prekida našu ugodnu egzistenciju koju smo ostvarili preko vikenda i vraća nas u sedmičnu "mašinu". Pakao počinje već od prvog zvona alarma, a za neke čak i večer ranije, kad pod pritiskom nadolazeće sedmice ne mogu niti zaspati – vjerovatno vam je poznat taj osjećaj.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Blog Bite Size Welness dobro poznaje taj osjećaj, i donosi četiri kratka savjeta za postizanje ugodnog i uspješnog ponedjeljka:

1. Učinite ponedjeljak posebnim

Dajte ponedjeljku na značaju i učinite od njega više od dana koji označava da je vaše slobodno vrijeme završilo. Pokrenite neki novi trend ponedjeljkom, neka to bude dan kad gledate svoju omiljenu seriju ili jedete slatkiše. Dan će vam biti mnogo ugodniji, ako vas tokom njega čeka događaj kojem se radujete.

2. Prestanite kukati

Svi se žale da je vikend završio. Činjenica je da vam prigovaranje neće donijeti ništa dobro. Ponedjeljci su, na žalost, neizbježni. Ali dan će vam biti mnogo ugodniji ako izbjegnete bujicu prigovora. Riješite se negativnosti, i ponedjeljak će postati samo još jedan dan.

3. Usporite

Mnogi mrze ponedjeljak jer očekuju da prvi dan u sedmici moraju mnogo toga postići. Naš prijedlog: usporite. Pauzirajte malo kako vam prvi dan u sedmic ne bi bio toliko užurban. Ostat ćete hladni, smireni i pribrani sve do petka.

4. Sastavite listu obavljenog

Šta ste obavili u ponedjeljak? Jeste li naučili nešto novo? Jeste li iskusili nešto posebno? Zapišite to! Ako se pokaže da se imate čime pohvaliti, imat ćete osjećaj da je ponedjeljak prilika, a ne izgubljeno vrijeme.

(AKTA)