Bh. studenti i studentice dobili pune stipendije za učešće na konferenciji u Londonu

Svi njihovi troškovi su pokriveni tako da nema prepreka između znanja i naših najboljih talenata.


london stipendija
Foto: Facebook

Bh. studenti i studentice su dobili pune stipendije za učešće na konferenciji u Londonu zahvaljujući Bosnia & Herzegovina Futures Foundation partnerstvu sa City, University of London, ANUBiH i velikodušnom donatoru gospodinu Jacku Saulsu, piše na svom profilu Dr. Edhem Čustović.

Svi njihovi troškovi su pokriveni tako da nema prepreka između znanja i naših najboljih talenata.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Pozornica je pripremljena za izuzetno okupljanje umova na predstojećoj 13. međunarodnoj konferenciji o kompresorima i njihovim sistemima, koja će se održati u srcu Londona

Ko je dobio stipendiju?

Zvijezda mašinstva u usponu, Dino Šabeta, student master studija na Mašinskom univerzitetu u Sarajevu, izabran je zbog svog velikog znanja i vještina u energetskim sistemima. Njegova magistarska teza, usredsređena na temu toplotnih pumpi, neprimjetno je usklađena sa fokusom konferencije na kompresorima. Po njegovim riječima, „Znanja koja ću steći na ovoj konferenciji su od velike važnosti i mogu ih iskoristiti za magistarski rad“. Njegov entuzijazam za učenjem od stručnjaka iz industrije i njegova strast prema ovom polju čine ga inspirativnim dodatkom kohorti konferencije.

Adna Peco prisustvo na konferenciji svjedoči o njenoj posvećenosti inovacijama. Adna želi pokazati da čak i manje zemlje mogu dati značajan doprinos u nauci. Ona planira da iskoristi znanje stečeno na konferenciji za unapređenje sistema kompresora u svojoj zemlji i podsticanje inovacija na globalnom nivou.

Svjetionik ambicije, Ibrahim Salihović spreman je da maksimalno iskoristi ovu neprocjenjivu priliku da unaprijedi svoje inženjerske vještine i proširi svoju mrežu. Student je četvrte godine mašinstva na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu i student druge godine Filozofskog fakulteta sa dvostrukim smjerom: arapski i francuski jezik i književnost. Dolazeći iz Bosne i Hercegovine, Ibrahim vidi konferenciju kao platformu za povezivanje sa stručnjacima iz industrije i kolegama inženjerima, doprinoseći ličnom rastu i napretku u svojoj zemlji. Ibrahimova posvećenost napretku savršeno je u skladu sa idealima konferencije.

Amina Mević, cijenjeni asistent u nastavi i naučni komunikator, donosi jedinstvenu perspektivu na konferenciju. Uzbuđena je zbog potencijala da svoju nastavu obogati primjerima iz stvarnog svijeta iz industrije i planira podijeliti svoja iskustva i inspirativne priče sa konferencije sa svojim studentima. Amina posvećenost obrazovanju i održivom napretku duboko rezonira sa etosom konferencije.