Banjalučki studenti se otrovali hranom

Stanari studentskog doma "Nikola Tesla" u Banjoj Luci javili su se u bolnicu nakon što su osjetili simptome trovanja hranom.


banja luka uni

Stanari studentskog doma “Nikola Tesla” u Banjoj Luci javili su se u bolnicu nakon što su osjetili simptome trovanja hranom.

banja luka uniKako je za portal Klix.ba potvrdila Nataša Štrkić, glasnogovornica Kliničkog centra Banja Luka, na Klinici za infektivne bolesti pregledano je 27 studenata oboljelih od akutnog febrilnog gastroenteritisa.

– Svima je zajedničko da se hrane u studentskoj menzi i da su su svi oboljeli 5. jula večerali makarone sa piletinom. U bolnici je ostalo 14, a 13 je reanimirano i vraćeno na kućno liječenje. Svi primljeni se bolje osjećaju, te očekujemo njihov brzi oporavak i otpust kući, kazala je Štrkić.

Glasnogovornica Kliničkog centra Banja Luka dodala da 14 studenata osjeća stomačne probleme koji su uzrokovani trovanjem hrane.

Predsjednik Skupštine studenata SC “Nikola Tesla” Igor Macanović potvrdio je za portal eTrafika.net da je 27 studenata hospitalizovano, od čega je 13 zadržano na liječenju.

– Sutra (danas, 08.07.2013. godine, op.a.) zasjeda Upravni odbor SC “Nikola Tesla’ gdje ćemo vidjeti šta i kako dalje. Skupština studenata će sutra uputiti otvoreno pismo u kome traži od nadležnih institucija da provjere taj slučaj. Sutra poslije Skupštine ću imati više informacija, izjavio je on.

(Klix.ba/eTrafika.net)