Asocijacija za napredak nauke i tehnologije: Otvoren poziv na Projekat studentskih istraživanja (PSI)

Student ste prirodno-tehničkih nauka u BiH? Želite steći istraživačko iskustvo? Asocijacija za napredak nauke i tehnologije vas poziva da se prijavite na Projekat studentskih istraživanja (PSI),


Engineering students working in the lab
Ilustracija: Envato

Projekat studentskih istraživanja (PSI) je prvi bh. online program stažiranja za studente, na kojem ćete dobiti priliku da u toku narednih šest mjeseci radite projekat sa bh. istraživačima koji rade na prestižnim domaćim i stranim univerzitetima i institutima.

Advertisements

Cilj programa je da se Bachelor i Master studenti spoje sa mentorima sa kojima će raditi istraživačke projekte, čime će dobiti motivaciju za dalje bavljenje naukom i usavršavanje svojeg znanja, te vrijedno iskustvo i preporuku za prijave na stažiranje/studij vani.

Projekat je namijenjen studentima I i II ciklusa studija (i integrisanog) prirodno-tehničkih nauka univerziteta u BiH. Mentori u PSI se bave oblastima kao što su fizika, kompjuterske nauke i mašinstvo, ali prijave nisu nužno ograničene samo na studente ovih oblasti.

Advertisements

Prijavljujte se popunjavanjem Google obrasca – rok prijave je 30.04. Prilikom prijave bit će potrebno da postavite svoj CV i prepis ocjena. Savjete kako napraviti kvalitetan CV možete pronaći ovdje. Potrebno je dostaviti i motivaciono pismo koje ne treba biti duže od jedne A4 stranice – u njemu trebate da se predstavite, objasnite šta vas motiviše da se bavite naukom, koje vještine posjedujete, zašto se prijavljujete na ovaj projekat, te koji su vam budući planovi.

Selekciju kandidata će vršiti svaki mentor za svoj projekat zasebno. Svojim mentorima se predstavljate svojom biografijom (CV) i motivacionim pismom, stoga vas savjetujemo da obratite pažnju na ove dvije stvari.

Više informacija o Projektu pronađite na linku.