Amina Pipo akademsku godinu završila prosjekom 9,69

O odlasku iz Bosne i Hercegovine ova mlada studentica ne razmišlja.


amina pipo

Obrazovanje je snaga koja može pokrenuti i učiniti boljom Bosnu i Hercegovinu. Portal kakanj-x.com pisao je o Amini Pipo, studentici koja postiže vrhunske rezultate na fakultetu.

Dvadesetdvogodišnja Amina Pipo iz Kaknja završila je osnovnu školu ‘Ahmed Muradbegović’ u Donjem Kaknju, zatim Gimnaziju ‘Muhsin Rizvić’ Kakanj. Nakon završene srednje škole odlučuje se upisati Pravni fakultet Univerziteta u Zenici.

Ovaj fakultet odlučila je upisati jer se radi o jednoj od rijetkih profesija gdje sebe vidi u budućnosti, koja joj odgovara i u kojoj želi da napreduje.

– Pravni fakultet u Zenici pruža mnogobrojne vannastavne aktivnosti, a koje sam svakako iskoristila i išla na razna takmičenja, konferencije, radionice, ljetne i zimske škole i još mnogo toga, kaže Pipo.

Kao jedna od najboljih studenata okončala je treću godinu sa prosjekom 9,69, a njena tajna za postizanje ovog uspjeha je plan i dobra organizacija.

Amina Pipo Kakanj

 – Kvalitetno odvojeno vrijeme za rad i učenje, ali i za odmor i druženje, dodaje.

Najveći motiv pronašla je u želji da kvalitetno poznaje profesiju kojom će se kako kaže cijeli život baviti, najveća podrška su svakako njeni najbliži.

Prilikom studiranja odmor pronalazim u putovanjima po Bosni i Hercegovini, te sam i napisala par članaka o posebnim mjestima koja su na mene ostavila pozitivan utisak – kaže nam Pipo.
Tvrdi da nije imala prepreka na putu do odličnih rezultata, a o odlasku iz Bosne i Hercegovine ne razmišlja.

 – Želim ostati ovdje i graditi budućnost, ali i uspjehe u našoj domovini.

U budućnosti njeni planovi su završiti studij a zatim upisati magistarski.

Njena poruka kolegama je da upišu i uče ono što vole, da svoje obaveze rasporede i na vrijeme obavljaju i da nikada ne odustaju od svojih ciljeva, ako je to ono što istinski žele.