Amina iz Amerike na praksi u BiH: “Boravak u Bosni omogućio mi je da napredujem lično i profesionalno”

Sve više mladih iz dijaspore odlučuje se na praksu u domovini.


amina pezerovic
Foto: Facebook

Amina Pezerović, mlada Bosanka sa stalnom adresom u Mineapolisu, Minesota, ovog ljeta odlučila je pauzu na Univerzitetu Augsburg iskoristiti za ljetnu praksu u domovini. Rođena u Tuzli, ova studentica međunarodnog biznisa i marketinga ljeto je provela u Sarajevu u kompaniji “Represent Communication”.

Stručno usavršavanje

– Od početka studiranja na Univerzitetu u SAD, aktivno sam tražila praksu u Bosni jer sam se željela vratiti iz razloga koji nije bio samo odmor. „WelcomeBack“ praksa, koju realizuje USAID, činila mi se kao savršena prilika da naučim više o marketingu u BiH, ali i upoznam ljude koji rade na stvaranju produktivne saradnje između dijaspore i BiH, poručuje Pezerović.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Amina je tokom ljeta pružala podršku svojoj kompaniji-domaćinu, a imala je priliku naučiti mnogo na polju komunikacija i PR-a.

– Naučila sam o mnogim aspektima PR-a, komunikacija i digitalnog marketinga. Ne samo da sam bila u mogućnosti da radim na PR projektima za velike kompanije, već sam radila i sa sjajnim timom te prisustvala događajima koje su organizovali njihovi klijenti, dodaje Pezerović.

Pozitivan primjer

Amina za portal Avaz poručuje kako je važno da se čuju dobre priče iz BiH, kao i da je ovo šansa za povezivanje naših ljudi koji žive u inozemstvu s lokalnim preduzećima.

– Boravak u Bosni omogućio mi je da napredujem lično i profesionalno. Imala sam sreću susresti se s ljudima koji rade važan posao, kao i proširiti svoje profesionalno znanje o poslovanju. Stažiranje u inozemstvu, posebno u svojoj domovini, iskustvo je na kojem ću zauvijek biti zahvalna. Izašla sam iz zone komfora i naučila kako uzvratiti zemlji koja mi je dala mnogo, zaključuje Pezerović.