fbpx

Al Jazeera Balkans najpoželjniji poslodavac u 2015. godini

 Al Jazeera Balkans najpoželjniji poslodavac u 2015. godini

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

Al Jazeera Balkans najpoželjniji je poslodavac u Bosni i Hercegovini u 2015. godini prema istraživanju o kompanijama koje je proveo Kolektiv d.o.o./portal Posao.ba.

Al Jazeera Balkans najpoželjniji je poslodavac u Bosni i Hercegovini u 2015. godini prema istraživanju o kompanijama koje je proveo Kolektiv d.o.o./portal Posao.ba.

Na svečanoj ceremoniji održanoj u petak, 24.4.2015. godine, u Domu Oružanih snaga BiH deveti put zaredom dodijeljena su priznanja kompanijama koje su izabrane za najpoželjnije poslodavce u BiH, prenosi portal “Klix.ba”.

Projekt “Najpoželjniji poslodavac” se organizuje svake godine, te počinje dvomjesečnim istraživanjem na osnovu kojeg se pravi poredak izabranih najpoželjnijih poslodavaca.

Na listi deset najpoželjnijih poslodavaca drugo mjesto je zauzela kompanija dm drogerie markt, zatim slijede ASA Group, potom Violeta, Sberbank BH, Microsoft BiH, Coca-Cola HBC B-H, Raiffeisen Bank, te kompanija Authority Partners i UniCredit Bank.

Poslodavci koji su se plasirali od 11. do 40. mjesta svrstani su u kategorije čiji je kriterij za formiranje bila djelatnost kompanije.

U okviru pojedinačnih kategorija su prvoplasirane kompanije sa najvećim brojem glasova, te su i one nagrađene priznanjem.

Tako je za najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru proglašena Bosna Bank International, za Fashion & Retail sektor kompanija DEICHMANN obuća.

Najpoželjniji poslodavac u FMCG sektoru je Philip Morris BH. U sektoru distribucije najpoželjniji poslodavac je Orbico, a u sektoru maloprodaje Konzum.

U sektoru nafta i plin HIFA GROUP, a u proizvodno-prehrambenom sektoru MEGGLE. Za najpoželjnijeg poslodavca u sektoru proizvodnje proglašen je Bekto Precisa, u ICT sektoru Lanaco.

U sektoru javnih preduzeća i ove godine je najpoželjniji poslodavac BH Telecom.

Među kompanijama koje su se istakle u svom sektoru poslovanja i ove godine su nominovane za najpoželjnije poslodavce su kompanija Klas d.d. Sarajevo i Sarajevski kiseljak u sektoru proizvodno-prehrambenom sektoru, u ICT sektoru NSoft i Atlantbh, te u finansijskom sektoru Sparkasse Bank.

U sektoru nafte i plina se plasirala kompanija HOLDINA, a u sektoru distribucije kompanija Nelt. U Fashion&Retail sektoru su se plasirale za titulu najpoželjnijeg poslodavca kompanije ALMA-RAS i kompanija New Yorker.

U istraživanju su učestvovali ispitanici iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, te je prosječna dob učesnika od 26 do 30 godina. Najveći broj učesnika ima visoku stručnu spremu i trenutno su zaposleni.

Od ukupno 17.500 glasova prikupljenih dvomjesečnim istraživanjem percepcije bh. građana nominovano je 690 kompanija.

Na ceremoniji dodjele priznanja prisustvovao je veliki broj gostiju, ambasadora, predstavnika vodećih kompanija, međunarodnih organizacija, političke i poslovne zajednice BiH.

(FENA/Klix.ba)

Možda te i ovo zanima?

Leave a Reply