AIESEC Mostar: “Globaliziraj se” – poziv na info događaj za studente

Lokalna kancelarija AIESEC Mostar u srijedu, 4.11.2015. godine, organizuje info događaj za studente svih fakulteta, kako bi se informisali o projektima na kojima mogu učestvovati mladi iz BiH.


AIESEC Mostar Globaliziraj se poziv na info događaj za studente

Riječ je o programima volonterskih razmjena i stručnih praksi u inostranstvu za mlade ljude, za koje je AIESEC BiH u ovoj godini obezbijedio veliki broj prilika, kako bi težili ka usavršavanju svojih vještina.

Ove godine se nudi širok dijapazon projekata kada je riječ o volonterskim razmjenama, odnosno studenti imaju priliku učestvovati na projektima u: Češkoj, Grčkoj, Estoniji, Mađarskoj, Rusiji ili u jednoj od zemalja Balkana u trajanju od 6 do 8 sedmica. Iz AIESEC-a napominju kako svi studenti imaju priliku da se prijave na ove projekte ukoliko imaju između 18 i 28 godina i žele iskoristiti jedinstvenu priliku koja im se nudi ovim putem.

Kada je riječ o stručnim praksama, uslov je posjedovanje bachelor i/ili master diplome kako bi se prijavili na ove projekte, i vrlo često posjedovanje diplome poznavanja jezika u zemlju u koju se ide. Trenutno se nude projekti u: Mađarskoj, Njemačkoj, Španiji i Turskoj svima koji žele svoje prvo profesionalno iskustvo unutar svoje struke.

Više informacija o svemu ovome svakako možete dobiti na događaju, koji će se održati u srijedu, 4.11.2015. godine, s početkom u 19h u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosače, a ostale pojedinosti možete pronaći na stranici Facebook događaja.

Iz AIESEC-a ističu da se ova prilika ne odnosi samo na studente iz Mostara, već i sve studente iz BiH. Trenutno se lokalne kancelarije AIESEC BiH nalaze u: Banjoj Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli, a u narednim sedmicama će im se priključiti i nove inicijative kako bi se više približili studentima u BiH.

Ukoliko studirate na jednom od fakulteta koji nisu u pomenutim gradovima, ili ukoliko imate neka pitanja vezano za projeke i programe koje AIESEC nudi mladima, možete se javiti na www.aiesec.ba.

Iskažite svoje mišljenje putem globalne Youth Speak ankete

Youth speak 2.0. je globalni pokret koji je podržan od stane AIESEC-a namijenjen mladim ljudima širom svijeta da iskažu svoje mišljenje putem globalne Youth Speak ankete. Mladi od 16 do 26 godina pozivaju se da učestvuju u trenutno najvećoj anketi svijeta kako bi se glas mladih istakao u procesu planiranja aktivnosti rada UN-a do 2030. godine. Anketu možete pronaći ovdje.

banner za youth speak

(STUDOMAT.ba)