U laži su kratke noge: Pročitajte 12 laži svakog studenta [FOTO]

Nekada u životu morate lagati kako biste poštedili nečije osjećaje ili jednostavno kako ne biste nekoga povrijedili. No, eto, ponekad taj netko ste upravo vi sami. Ne želite povrijediti sami sebe? Raspored vam je ionako prenatrpan i nema potrebe da se osjećate loše kada ste već pod stresom?


24.01.2015. 21:40
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Portal Studentski.hr donosi listu dvanaest laži svakog studenta koju možete pročitati u nastavku. Prepoznajete li se?

1. NAPRAVIT ĆU OVAJ ESEJ U JEDNU NOĆ

Neki možda i hoće, ali će se ionako već nagomilani stres utrostručiti. Oni koji ga uspiju završiti prvo će se pohvaliti na društvenim mrežama (čitaj: Facebooku) kako su nakon 16 sati tipkanja uspjeli napisati esej, a oni manje uspješni, osim što će se osjećati kao bezvrijedna hrpa smeća, napisat će tužni status kako im loš internet i baba Vanga nisu dopustili da obave zadatak za koji su imali tri mjeseca.

esej

2. JOŠ SAMO PET MINUTA

Budimo realni, pet minuta nikada nije samo pet minuta. Obično se to, nakon što razvalite po vašem mobitelu kao po smrtnom neprijatelju, pretvori u par sati. Neki odustanu i nastave spavati, dok drugi bjesomučno letaju po sobi, oblače se na brzinu i žure tamo gdje su trebali biti odavno.

alarm

3. NIJE TO ODUGOVLAČENJE, TO JE PRODUŽENA PAUZA

Ovo je najpodmuklije laganje samoga sebe. Obično se radi o tome da počinjete učiti u ‘okrugle sate’. Znači, mora biti točno osam ili osam i trideset, ako je osam i minuta, ili osam i trideset jedna minuta, učenje se automatski odgađa na minimalno pola sata. Tako to ide u krug, iz sata u sat, sve dok voda ne dođe do grla ili vas savjest natjera da se uozbiljite.

spavanje


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.