XII konferencija Vaša(r) ideja u Sarajevu

Na dvanaestoj konferenciji Vaša(r) ideja prisutni će imati priliku razgovarati sa Jasminkom Halilovićem, Salihom Teskeredžićem i Sabinom Čehajić-Clancy. Konferencija će se održati u srijedu, 26.10.2016. u kino sali Meeting Point, sa početkom u 19:00h.


XII Vašar ideja

Nove ideje, poznat koncept. Tri predavača, ugodna atmosfera i obrazovanje za sve – tradicionalni je recept širenja pozitivne priče o neformalnoj edukaciji Udruženja za kreativno učenje PLUS. Vaša(r) ideja dvanaesti put zaredom otvara vrata ne samo kreativnim idejama, već kroz svoje goste omogućava uvid u provjerene puteve upornosti i neumornog zalaganja za bolje “ja” u “boljem sutra”.

Sigurne su one parole koje gledaju na budućnost, a ne definiraju sadašnjost po ko zna koji put – uvjerenje je gimnazijskih profesora i učenika okupljenih oko ideje koja doživljava svoju realizaciju dvanaesti put 26. oktobra 2016. godine u kinu Meeting Point sa početkom u 19:00 sati. Aktuelni gosti koji pozitivnim pričama o uspjehu svakodnevno redefiniraju granice po kojima se mjere istinska postignuća su i ovaj put suština konferencije Vaša(r) ideje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Jasminko Halilović, osnivač Muzeja ratnog djetinjstva i autor knjige Djetinjstvo u ratu, prvi je govornik dvanaeste konferencije Vaša(r) ideja, potom Salih Teskeredžić, profesor na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti i produkt dizajner i inovator, te Sabina Čehajić Clancy, socijalna psihologinja i gostujuća predavačica i istraživačica na univerzitetu Stanford i profesorica na SSST Univerzitetu.

Tri nove perspektive, tri različite životne borbe do ostvarenja u konceptu koji pruža Udruženje PLUS nisu zamišljene kao isključive prilike za mlade, već za sve generacije koje su spremne napustiti utemeljene standarde koji se odavno ne propituju, čak ni u formalnom obrazovanju. Govoriti o onome šta je aktuelno – moguće je samo kroz ono što standardizirane forme obrazovanja odavno ne pružaju u školskim klupama, a to je neformalna edukacija, razgovor, napuštanje svih poznatnih parametara i odlazak u svijet preuzimanja odgovornosti za svoje postupke, vlastitu karijeru i razvoj ličnosti.

Stoga su vrata Vaša(r) ideje otvorena za sve koji žele doći i biti dio ugodne atmosfere u kojoj je motivacija gostujućih predavača ponuditi dio vlastitog iskustva o tome šta jesmo naspram toga kakvi želimo biti i kako to postići u svijetu u kojem živimo.

Tri životne priče, motivacijski govori, diskusije i propitivanje granica i utabanih puteva ka odgovornosti i samosvijesti istinski su cilj koncepta Vaša(r) ideja. Da je to tačno, uvjerite se iz izbora predavanja sa prethodnih konferencija koje po prvi put objavljujemo.

Tomislav Cvitanušić:

Vesna Beganović:

Orhan Maslo Oha:

Zana Karkin:

– Ulaz na konferenciju je slobodan, jer mi u Udruženju PLUS smatramo kako obrazovanje mora biti besplatno i dostupno svima, navode organizatori. Stoga, sve što trebate je poslati vašu rezervaciju na e-mail adresu: udruzenje.plus@yahoo.com i vaše mjesto će vas čekati!

Pojekt Vaša(r) ideja je podržala Američka ambasada u BiH a realizira se u saradnji sa kinom Meeting Point, Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo i Asocijacije srednjoškolaca u BiH, te pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)