Vlada Francuske dodjeljuje stipendije za master i doktorski studij za akademsku 2017/18. godinu

Vlada Francuske otvorila je konkurs za stipendije stranim studentima za drugu godinu master i doktorskog studija u Francuskoj za akademsku 2017/18. godinu.


ambassade de france en bosnie herzegovine ambasada francuske

Za stipendije se mogu prijaviti svi studenti iz BiH koji su završili prvu godinu ili cjelokupni master studij, zavisno od stipendijskog programa. Potrebno je i poznavanje engleskog jezika. Rang lista će se praviti na osnovu dosadašnjeg uspjeha kandidata.

Stipendije podrazumijevaju zdravstvenu zaštitu stranih studenata u Francuskoj, kao i njihove svakodnevne troškove. Mogu iznositi do 11000 eura godišnje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Detaljnije informacije mogu se tražiti i u Uredu Campus France u Sarajevu. Ured je programe stipendiranja Francuske vlade predstavio i na Sajmu francuskih stipendija, koji je održan prošlog mjeseca u Sarajevu.

Obrazac za prijave za stipendije za master i doktorski studij, kao i dodatne informacije, možete preuzeti na web stranici Ambasade.

Prijave je potrebno poslati mailom na internet adresu boursesfrance.sarajevo-amba@diplomatie.gouv.fr ili poštom na adresu Odjela za kulturu i saradnju Ambasade Francuske u BiH, Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka 16, 71000 Sarajevo.

Rok za prijave produžen je do 18. januara!

(Stipendije.ba)