10.11.2016.

Uspješno završen Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu

Skoro 300 studenata upoznalo se sa mogućnostima studiranja u Francuskoj na devet francuskih univerziteta čiji su predstavnici učestvovali u ovom događaju na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu u organizaciji Ambasade Francuske i Francuskog instituta.

Predstavnici devet francuskih univerziteta, u obilasku po Jugoistočnoj Evropi, boravili su 7. novembra u Sarajevu kako bi se sreli sa bh. studentima.

Skoro 300 studenata (od kojih je 50 došlo iz Mostara) imali su priliku upoznati se sa brojnim studijskim programima koje Francuska nudi na ovih devet školskih ustanova.

Studenti su se također mogli informisati kod Espace Campus Francea o neophodnim procedurama za studiranje u Francuskoj (od trogodišnjeg studija do doktorata) i za dobijanje stipendije francuske vlade.

Agencija Erasmus + i Univerzitetska agencija frankofonije također su učestvovali i predstavili svoje programe kao i vidove podrške mobilnosti.

I najzad, Francuski institut u Bosni i Hercegovini informisao je studente o časovima francuskog jezika u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci, kao i o diplomama francuskog jezika DELF.

(ambafrance-ba.org)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.