Predstavnici devet francuskih univerziteta, u obilasku po Jugoistočnoj Evropi, boravili su 7. novembra u Sarajevu kako bi se sreli sa bh. studentima.

Skoro 300 studenata (od kojih je 50 došlo iz Mostara) imali su priliku upoznati se sa brojnim studijskim programima koje Francuska nudi na ovih devet školskih ustanova.

Studenti su se također mogli informisati kod Espace Campus Francea o neophodnim procedurama za studiranje u Francuskoj (od trogodišnjeg studija do doktorata) i za dobijanje stipendije francuske vlade.

Agencija Erasmus + i Univerzitetska agencija frankofonije također su učestvovali i predstavili svoje programe kao i vidove podrške mobilnosti.

I najzad, Francuski institut u Bosni i Hercegovini informisao je studente o časovima francuskog jezika u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci, kao i o diplomama francuskog jezika DELF.

(ambafrance-ba.org)

Prethodni članakZašto Google ne traži najbolje studente
Naredni članakSedam tajni ljudi koji nikad nisu bolesni

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.