21.06.2016.

UNSA: Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u ak. 2016/2017. godini

Univerzitet u Sarajevu objavio je Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija i integriranog studija (I i II ciklusa) u studijskoj 2016/2017. godini.

Prijave na Konkurs za upis podnose se na fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu do 4. jula 2016. godine.

Prijemni ispiti će se završiti do 29. augusta 2016. godine.

Upis primljenih studenata obavit će se u periodu od 1. do 22. septembra 2016. godine, s tim da organizacione jedinice, koje popune upisnu kvotu, upis mogu vršiti i prije predviđenog termina, a po okončanju žalbenog roka.

Integralni tekst Konkursa za upis studenata, Odluku o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje redoslijeda prijema kandidata, te Plan upisa studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija i integriranog studija (I i II ciklusa) na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2016/2017. godini možete preuzeti ovdje.

(STUDOMAT.ba)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.