Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
12.12.2016.

UNSA: FPN postao član Evropskog konzorcija političkih nauka

Od početka ove akademske godine Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu postao je punopravni član Evropskog konzorcija političkih nauka (ECPR).

ECPR je naučno udruženje osnovano sa ciljem promoviranja političkih nauka, organizacijom naučnih konferencija, izdavaštvom, umrežavanjem istraživača širom svijeta, a posebice Evrope, te promoviranjem članica mreže.

Članstvo u ECPR je na institucionalnoj osnovi (Fakultet i Univerzitet), a beneficije članstva uživaju svi članovi Fakulteta, nastavnici i student svih odsjeka.

Više od 300 univerziteta iz Evrope i svijeta su članice ECPR, a iz regije izdvajamo Univerzitet u Ljubljani, Sveučilište u Zagrebu, Univerzitet u Beogradu i Univerzitet Crne Gore u Podgorici.

(AVAZ)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.