Prvi Međunarodni sajam univerziteta, fakulteta i visokih škola u Sarajevu

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo i zvanično će biti učesnik prvog Međunarodnog sajma univerziteta, fakulteta i visokih škola, u organizaciji Logos centra za kulturu i edukaciju iz Tuzle.


Foto: JU "SZZ KS"
Foto: JU "SZZ KS"

Javna ustanova “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” i zvanično će biti učesnik prvog Međunarodnog sajma univerziteta, fakulteta i visokih škola, u organizaciji  Logos centra za kulturu i edukaciju iz Tuzle.

Ovo je povrđeno na sastanku održanom u srijedu, 09.04.2014. godine, a kojem su, pored ostalih, prisustvovali Kemal Goletić, projektni menadžer Sajma i Igor Kamočaji, direktor Službe.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Cilj Sajma koji će se 25. i 26. aprila održati u sarajevskoj Skenderiji je prezentacija visokoškolskih ustanova u BiH, ali i regiji, kako bi posjetioci Sajma, maturanti srednjih škola ali i studenti iz “prve ruke” mogli donijeti odluke o svom nastavku školovanja.

– Pored najvećeg broja visokoškolskih ustanova (državnih i privatnih) iz  cijele Bosne i Hercegovine, učešće na Sajmu je potvrdilo pet univerziteta iz Turske,  pet iz Hrvatske, među kojima su univerziteti iz Splita, Zagreba i Rijeke, te nekoliko visokoškolskih ustanova iz Srbije, kazao je u uvodnom izlaganju Goletić.

– Iako unutar naše Službe rade stručno obučeni ljudi za  profesionalnu orijentaciju i usmjeravanje, koji godišnje posjete 1.000 škola u Kantonu Sarajevo, mi ćemo podržati svaku akciju koja ima za cilj pomoći mladim ljudima u odabiru budućeg zvanja. Kadrovsko planiranje je strateški cilj svake zemlje i mislim da je ovaj Sajam jedan impuls tom planiranju, istakao je Fikret Hadžić, šef Odjeljenja za posredovanje u zapošljavanju Službe za zapošljavanje KS.

Na sastanku je dogovoreno da partneri Sajma Forma Nuova Tuzla, te Agencija Uniline Plus Sarajevo okupe što veći broj učesnika kao što su: Ministrastvo za obrazovanje, nauku i mlade, Privredna komora KS,  poslodavci, kako bi ova manifestacija što bolje odgovorila na očiglednu neusklađenost ponude i potražnje na tržištu rada, stoji u saopštenju Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo”.

(juszzks.com.ba)