Foto: Uni Bonn
Foto: Uni Bonn
04.01.2017.

Univerzitet u Bonnu nudi osam stipendija za master studij geografije za ak. 2017/18. godinu

Univerzitet u Bonnu i Institut za okoliš i ljudsku sigurnost Univerzita Ujedinjenih nacija dodijelit će do osam punih stipendija za studente država u razvoju.

Radi se o stipendijama za MSc program “Geografija ekoloških rizika i ljudska sigurnost“ za akademsku 2017/18. godinu.

Osnovni cilj stipendiranja je, navode stipenditori, podsticanje međukulturne razmjene studenata i stvaranje mogućnosti da stipendisti, znanjem stečenim na studiju u inostranstvu, pomognu razvoju država u razvoju iz kojih dolaze.

Osnovni uslovi su završen prvi ciklus geografije ili kompatibilnog studija, te poznavanje engleskog jezika. Također, potrebna je visoka motivacija. Za studente koji kasnije planiraju aplicirati za DAAD program stipendiranja postdiplomskog studija, potrebne su i dvije godine profesionalnog radnog iskustva.

Prijave se podnose online, na internet stranici Univerziteta. Informacije o potrebnoj dokumentaciji i ostalom možete pronaći u samom Konkursu.

Rok za prijavu je 15. januar.

(Stipendije.ba)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.