Foto: ABC.ba
Foto: ABC.ba
16.10.2015.

Univerzitet u Bihaću upisan u Državni registar akreditiranih visokoškolskih ustanova u BiH

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine upisala je Univerzitet u Bihaću u Državni registar akreditiranih visokoškolskih ustanova.


Ova visokoškolska ustanova upisana je na osnovu rješenja o akreditaciji koje donosi nadležna obrazovne vlasti, odnosno u konkretnom slučaju, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, te preporuke o akreditaciji koju je izdala Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH.

Prethodno, kako je to i propisano Okvirnim zakonom o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini, Agencija je za ovu visokoškolsku ustanovu provela postupak ocjenjivanja usklađenosti rješenja o akreditaciji sa minimalnim standardima iz područja visokog obrazovanja i kriterijima za akreditaciju visokoškolskih ustanova. Nakon što je Agencija utvrdila usklađenosti rješenja o akreditaciji izvršen je upis u Državni registar, saopšteno je iz HEA BiH.

Rok važenja akreditacije je pet godina.

(STUDOMAT.ba)

Želiš čitati nove studentske izreke i motivacije, zabaviti se i naučiti nešto novo? Prati STUDOMAT na Instagramu.

AUTOR: STUDOMAT.ba

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.