UIS: Studenti traže smjenu rektora

Unija studenata RS zatražila je od Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu smjenu rektora Radoslava Grujića zbog katastrofalno loših rezultata upisa na Univerzitet koji će neminovno u budućnosti "dovesti do urušavanja, a u konačnici i gašenja" ove obrazovne ustanove.


Foto: STUDOMAT
Foto: STUDOMAT

Iz Unije studenata RS posebno apeluju da ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević reaguje na novonastalu situaciju i pokrene aktivnosti radi njenog rješavanja, a posebno u domenu zaštite javnih univerziteta u odnosu na privatne i donošenje novih akata u oblastima visokog obrazovanja.

U saopštenju koje je potpisao predsjednik Unije studenata RS Milan Milišić ističe se da će Unija studenata u narednom periodu preduzeti niz aktivnosti ka preispitivanju odgovornosti za novonastalu situaciju.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studenti pozivaju članove akademske zajednice da ih podrže, posebno one koji su određenim dijelom i sami odgovorni za nastalu situaciju.

Grujić je izjavio Srni da nije upoznat sa ovim saopštenjem i zahtjevom Unije studenata, dodajući da je mnogo drugih koji su uključeni u upis i da je to najmanje posao rektora.

– Pokažite mi univerzitet u RS koji se može pohvaliti upisom u ovom roku, istakao je Grujić i zapitao da li njegovu smjenu traže “oni studenti koji su napustili Senat koji je raspravljao o upisu”.

On je istakao da studenti ne govore da su riješena nerješiva pitanja studentskih domova Pale i Foča koji bi studentskim centrima trebalo da budu predati narednih dana.

(Nezavisne novine)