Studentski centar Sarajevo: Obnova drugog paviljona na Bjelavama pri kraju

Obnova drugog paviljona Studentskog doma na Bjelavama privodi se kraju, a svi radovi trebali bi biti završeni do kraja ovog mjeseca.


Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje

Potvrdio je ovo za Oslobođenje direktor Studentskog centra Sarajevo Emir Kadrić.

Međutim, to ne znači da će objekat odmah biti stavljen u funkciju jer je, prema Kadrićevim riječima, neophodno opremiti još sobe.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dodatna sredstva

– Trenutno se rade fini zanatski radovi, a objekat bi građevinski trebao biti završen do kraja maja. Mi ga nećemo moći odmah staviti na upotrebu studentima. Potrebno je opremiti sobe krevetima, stolovima, stolicama, policama. Za to je neophodno obezbijediti dodatna sredstva. Mislim da će nas opremanje koštati od 120.000 do 150.000 KM. Za pomoć smo se obratili nekim institucijama, između ostalog TIKA, pa ćemo vidjeti ko će se odazvati. Očekujemo pomoć i od Kantona Sarajevo, a i Studentski centar Sarajevo bi izdvojio nešto sredstava, kazao je Kadrić, osvrnuvši se i na to kako i ostali paviljoni na Bjelavama vape za obnovom.

Ovaj paviljon, koji je tokom rata potpuno devastiran, nudiće 45 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba koje će imati svoja kupatila.

Također, u prizemlju će biti dvije sobe za invalidne osobe.

Uloženo više od milion KM

– Sobe će biti opremljene najmodernijim namještajem i imat će sve ono što je potrebno jednom studentu kao što su priključak na internet, TV i slično. Paviljon će također imati kafe-kuhinju, sobe za odmor, fitnes, učionice i vešeraj. Studenti će konačno imati odlične uslove za boravak, naveo je Kadrić.

U građevinske radove uloženo je nešto više od milion KM, tačnije 1.068.000 KM. Sredstva je izdvojio Kanton Sarajevo. Nadzor nad radovima vrši Zavod za izgradnju, koji je voditelj projekta sanacije.

(Oslobođenje)