Škola mladih lidera u Makedoniji: Jedan od predavača i bh. poliglota Muhamed Mešić

U Makedoniji je jučer počela Škola mladih lidera koju je prije četiri godine pokrenuo predsjednik Makedonije Gjorge Ivanov. Tuzlak Muhamed Mešić, široj javnosti poznat kao čovjek koji govori više od 70 jezika, bit će jedan od predavača.


Muhamed Mešić, mladi Tuzlak koji priča 70 svjetskih jezika; Foto: Klix.ba
Muhamed Mešić, mladi Tuzlak koji priča 70 svjetskih jezika; Foto: Klix.ba

U Makedoniji je jučer počela Škola mladih lidera koju je prije četiri godine pokrenuo predsjednik Makedonije Gjorge Ivanov, javlja Anadolu Agency. Tuzlak Muhamed Mešić, široj javnosti poznat kao čovjek koji govori više od 70 jezika, bit će jedan od predavača.

Otvorenju škole prisustvovao je bivši predsjednik Srbije Boris Tadić, kanadski senator Donald Mereditt i zamjenik direktora poznate kineske telekomunikacijske kompanije ZTE'N Xiao Ming.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Predsjednik Ivanov je otvorenju izjavio kako su danas svijetu potrebni mladi lideri sa širokim znanjem i vještinama, prenosi portal Radiosarajevo.ba.

– Danas imamo potrebu ne samo za kvalitetnim ljudima u politici nego i u poslovnom svijetu, ekonomiji, obrazovanju, sportu i kulturi. U globaliziranom svijetu imamo potrebu za mladim liderima. Trebaju nam lideri koji će pomoći u suočavanju sa preprekama i najvećim problemima današnjice, rekao je Ivanov.

Tadić je istakao kako zemlje regiona samo zajedničkim nastupom mogu rješavati probleme na Balkanu.

– Danas se trebamo zapitati kako možemo riješiti probleme u regionu, Makedoniji, Srbiji, Albaniji. Nije moguće rješavati naše probleme u regionu bez snažnog liderstva, bez osoba sa snažnim idealima, ogromnom energijom ali i strpljenjem. Ništa ne možemo raditi odvojeno jer smo međusobno povezani kroz različite kulture, kazao je Tadić.

Ovogodišnja Škola za mlade lidere održat će se od 19. do 28. avgusta u Ohridu. Tuzlak Muhamed Mešić, široj javnosti poznat kao čovjek koji govori više od 70 jezika, bit će jedan od predavača na Školi za mlade lidere.

U školi učestvuje 40 učesnika i 20 predavača iz Makedonije, Evrope, SAD-a, Kanade i Kine.

Osim Tadića među predavačima su vodeći kineski biznismeni, austrijski nadvojvoda Karl von Habsburg i brojni drugi kompetentni predavači, piše Anadolu Agency.

(Radiosarajevo.ba)