Studenti Stomatologije pozivaju na besplatan pregled zuba, popravku i čišćenje kamenca

Odlazak stomatologu je nužna i korisna stvar, ne samo za vaše zube, već cjelokupni organizam. Redovni pregledi i popravke koštaju mnogo novca, ali zahvaljujući projektu -Zdravi zubi za sve- Asocijacije studenata Stomatološkog fakultet Studentist svi građani Sarajeva će imati priliku liječiti svoje zube besplatno.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Odlazak stomatologu je nužna i korisna stvar, ne samo za vaše zube, već cjelokupni organizam. Redovni pregledi i popravke koštaju mnogo novca, ali zahvaljujući projektu “Zdravi zubi za sve” Asocijacije studenata Stomatološkog fakultet “Studentist“ svi građani Sarajeva će imati priliku liječiti svoje zube besplatno.

– Ovim projektom želimo informisati širu društvenu zajednicu o mogućnostima koje se nude na našem fakultetu sa klinikama, a to je besplatan stomatološki tretman od strane studenata, rekao je za portal Klix.ba Zikret Smajlović, predsjednik Asocijacije “Studentist”.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studenti Stomatološkog fakulteta već duži period vode računa o zdravlju zuba naših građana, ali odziv je do sada bio mali, jer mnogi nisu znali za njihove usluge, niti za to da su besplatne.

– Kao studenti, imamo priliku da se uvjerimo koliko je našem društvu neophodna adekvatna briga o oralnom zdravlju. Stomatološki tretman vrše studenti IV, V i VI godine fakulteta uz nadzor asistenata i specijalista odgovarajuće grane stomatologije. Svjesni smo predrasuda koje postoje po pitanju kvaliteta usluge od strane studenata, ali je ovo najbolji način da se iste eliminišu. Sve što je potrebno jeste da građani imaju važeću ličnu kartu, dodao je Smajlović. U ovom projektu učestvuje 150 studenata.

Na studentskim vježbama možete dobiti besplatne usluge iz oblasti:

1. Restaurativne stomatologije – popravak zuba
2. Liječenje zuba
3. Ekstrakcija/vađenje zuba
4. Ultrazvučno čišćenje zubnog kamenca
5. Zalijevanje fisura i fluoridacija

Građani koji imaju problem stomatološke prirode mogu se javiti na telefon 060 339 31 00 svakim radnim danom u periodu od 15:00 do 17:00 sati, te predstaviti problem koji će biti zapisan u registar nakon čega će im biti zakazan termin.

Projekt “Zdravi zubi za sve” se odvija uz podršku Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

(Klix.ba)