Sajam Univerziteta i univerzitetske knjige u okviru 28. međunarodnog sajma knjiga u Sarajevu

Sajam Univerziteta i univerzitetske knjige, koji organizira Univerzitet u Sarajevu, održat će se u okviru "28. međunarodnog sajma knjiga“ od 20. do 25. aprila 2016. godine u Skenderiji.


Foto: UNSA
Foto: UNSA

U misiji integracije Univerziteta u Sarajevu izdavačka produkcija ove, najbolje rangirane visokoobrazovne institucije u Bosni i Hercegovini, bit će izložena i predstavljena na jednom zajedničkom štandu, na kojem će Univerzitet u Sarajevu prezentirati i svoju ponudu studijskih programa.

Jedan od ciljeva ove manifestacije je da se prije raspisivanja konkursa za upis studenata u prvu godinu studija u akademskoj 2016/2017. godini završeni srednjoškolci, budući studenti, informiraju o nastavnim planovima i programima fakulteta i akademija, o uvjetima upisa i studiranja, odnosno da im se pomogne pri izboru budućeg studijaSlužba za odnose s javnošću, navodi se u saopštenju iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Pozivaju se svi zainteresovani, a posebno maturanti, budući studenti, da posjete “Sajam Univerziteta i univerzitetske knjige”.

(STUDOMAT.ba)