Univerzitet u Tuzli

Foto: Klix.ba

Senat Univerziteta u Tuzli: “Pozivamo zastupnike u Skupštini da odbiju Vladin prijedlog Zakona”

Na jučerašnjoj vanrednoj sjednici, dan ranije konstituirani Senat u novom sazivu, u skladu sa odredbama novog Zakona o visokog obrazovanja TK, u prisustvu menadžmenta, članova privremenog Upravnog odbora iz reda akademskog osoblja Univerziteta i predstavnika Sindikata visokog obrazovanja, razmatrao je Zaključke Privremenog upravnog odbora i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju koji će se naći na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine TK.

PROČITAJ VIŠE
plakat LJUT 2015 big

UNTZ: 20. Ljetni Univerzitet – LJUT 2015

Univerzitet u Tuzli organizira tradicionalnu manifestaciju 20. Ljetni Univerzitet – LJUT 2015, koja će se održati u periodu od 10. do 19. juna 2015. godine u Tuzli. Centralna tema ovogodišnjeg LJUT-a je „Univerzitet i tržište rada – edukacijske baze“ koja će okupiti brojne stručnjake i studente iz zemlje i regiona.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Tuzlanski.ba

UNTZ: Dobijena preporuka za akreditaciju Univerziteta

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine dala je zvanično preporuku Ministarstvu obrazovanja, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona da postupi u skladu sa mišljenjem Komisije i akreditira Univerzitet u Tuzli, donošenjem rješenja o akreditaciji.

PROČITAJ VIŠE