Privatni univerziteti

UPS: Prva akreditovana ustanova sa međunarodno priznatim diplomama

Univerzitet za poslovne studije nastao je 2005. godine. Tada je bio Fakultet za poslovne studije, ali zahvaljujući ostvarenju vizije i misije da se u područje visokog obrazovanja unesu savremeniji sadržaji, Fakultet za poslovne studije prerastao je u nešto mnogo veće: Univerzitet za poslovne studije koji je svakim danom sve više rastao, napredovao i postavljao nove izazove pred sebe i druge.

PROČITAJ VIŠE

Završena IIIT Europska Ljetna škola na IUS-u

Europska Ljetna škola Međunarodnog instituta za islamsku misao (IIIT) završila je u srijedu, 24. augusta 2016. godine. Ljetna škola pod nazivom “Muslimani u Evropi: Izazovi pluralizma” održana je u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

PROČITAJ VIŠE

Edukacijski fakultet (FEDU) na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS)

Cilj Fakulteta je obrazovanje kvalitetnih domaćih i stranih učitelja i nastavnika, koji će raditi na unapređenju osnovnog, srednjeg, višeg i visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Unutar studijskih programa, osim fundamentalnih disciplina kao što su računarske tehnologije, turski i engleski jezik i književnost, izučavat će se i savremene pedagoške discipline, metodologije nastavnog procesa, te lingvističke i komunikacijske vještine.

PROČITAJ VIŠE

HEA BiH: Početak akreditacije visokoškolskih ustanova u Travniku

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine imenovala je četiri nove komisije domaćih i međunarodnih stručnjaka za ocjenjivanje i reviziju kvaliteta i davanje preporuka o akreditaciji visokoškolskih ustanova: Internacionalni univerzitet Travnik, Univerzitet u Travniku, Univerzitet/Sveučilište Vitez i Visoka škola 'CEPS – Centar za poslovne studije' Kiseljak.

PROČITAJ VIŠE

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) osniva Pravni fakultet

Obrazovanje na Pravnom fakultetu (FLW) će biti usklađeno sa obrazovanjem na drugim pravnim fakultetima u Bosni i Hercegovini i bazirano je na bosanskohercegovačkom pravnom sistemu, u sklopu kojeg će svi, a posebno strani studenti imati mogućnost sticanja konkretnijih znanja iz pravnih sistema drugih država, putem opredjeljivanja za pojedine nastavne predmete. Pravni fakultet (FLW) nudi mogućnost studiranja na dodiplomskom interdisciplinarnom studiju sa naprednim pristupom učenja, istraživanja i prakse u području prava.

PROČITAJ VIŠE