Univerzitet u Sarajevu

Foto: UNSA

UNSA: Posjeta ambasadora Republike Italije u BiH

NJ. E. Nicola Minasi, ambasador Republike Italije u BiH, posjetio je Rektorat Univerziteta u Sarajevu gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom, prorektorom prof. dr. Željkom Šainom i direktoricom Centra za interdisciplinarne studije prof. dr. Melikom Husić-Mehmedović.

PROČITAJ VIŠE
Foto: UNSA

UNSA: Sastanak sa partnerskim institucijama o organizaciji i obilježavanju Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama

Realizirajući aktivnosti iz projekta ERASMUS+ Capacity Building in Higher Education (CBHE) - "Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services", Univerzitet u Sarajevu je jučer organizirao sastanak sa potencijalnim partnerskim institucijama koje će svojim učešćem omogućiti da se na zavidnom nivou realizira obilježavanje Nacionalnog dana svjesnosti o bibliotekama.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Klix.ba

Zavod za zapošljavanje KS: “S evidencije smo skinuli 33 studenta UNSA, nije nam dostavljen valjan spisak”

Nakon informacije da je veliki broj studenata Univerziteta u Sarajevu (UNSA) skinut sa Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo iako za to nisu ispunjeni uvjeti, iz zavoda ističu da su ove godine s evidencije skinuta 33 studenta te odjavila koja su se nalazile na spiskovima redovnih studenata dobijenih od UNSA, ali da ni za jednog studenta nije bilo navedeno da studira po DL modelu (učenje na daljinu), a koji nemaju status redovnog studenta .

PROČITAJ VIŠE