Univerzitet u Sarajevu

Foto: Kemal Kozarić, dekan EFSA

Ekonomski fakultet UNSA ove godine obilježava 65 godina postojanja

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu jedini je fakultet u regionu osim Ljubljanskog koji posjeduje američku AACSB, evropsku EPSA i AQA austrijsku akreditaciju. To znači da su kriteriji, standardi i nivo isporučenog znanja ove visokoobrazovne institucije zasnovani na međunarodnom nivoima, a to ima samo pet posto univerziteta u svijetu.

PROČITAJ VIŠE
Foto: UNSA

Saradnja Univerziteta u Sarajevu i javnih univerziteta na Kosovu

Delegacija Univerziteta u Sarajevu – koju su činili prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor, prof. dr. Aleksandra Nikolić, prorektorica za međunarodnu saradnju, prof. dr. Aida Hodžić, prorektorica za nastavu i studentska pitanja, i prof. dr. Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije – boravili su u trodnevnoj posjeti Kosovu.

PROČITAJ VIŠE

Univerzitet u Sarajevu posjetio rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Prof. dr. Radoslav Grujić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sa prorektorima prof. dr. Rankom Božičkovićem i prof. dr. Slavišom Moljevićem posjetio je protekle sedmice Univerzitet u Sarajevu gdje se susreo sa rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom i prorektorima prof. dr. Aidom Hodžić, prof. dr. Izetom Rađom i prof. dr. Željkom Šainom.

PROČITAJ VIŠE