Univerzitet u Banjoj Luci

Foto: Nezavisne novine

UNIBL: Stipendije za studente ETF-a iako više nisu deficitarno zanimanje

Iako je u akademskoj 2016/2017. godini zanimanje diplomirani inženjer elektrotehnike - Odsjek elektroenergetika i automatika postalo deficitarno umjesto dosadašnjeg računarstva i informatike, studenti na Elektrotehničkom fakultetu (ETF) u Banjaluci koji su na ovom smjeru primali stipendiju prethodnih godina primaće je sve do 2018, potvrđeno je u Gradskoj upravi.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Nezavisne.com

UNIBL: Treća sreća za rektora

Sjednica Senata Banjalučkog univerziteta, na kojoj će biti donesena odluka o raspisivanju konkursa za izbor rektora, biće održana u četvrtak i ovo će biti glavna tačka dnevnog reda.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Nezavisne novine

UNIBL: Kondić, Popović, Mataruga, Bojanić i Gnjato u trci za rektora – pročitajte njihove biografije

Na konkurs za rektora Banjalučkog univerziteta, koji je završen pristiglo je ukupno pet prijave i to Novaka Kondića, dekana Ekonomskog fakulteta, Vitomira Popovića, dekana Pravnog fakulteta, Milana Mataruge, prorektora Univerziteta, Vase Bojanića, redovnog profesora Poljoprivrednog fakulteta, i Rajka Gnjate, redovnog profesora i bivšeg dekana Prirodno-matematičkog fakulteta.

PROČITAJ VIŠE
Foto: ATV

UNIBL: Jezero u kampusu – realan plan ili spisak želja?

Na predstojećem skupštinskom zasjedanju naći će se novi lokalni ekološki akcioni plan za grad Banjaluku, za period od 2016. do 2021. godine, a sudeći po projektima koji su planirani ovim dokumentom, grad bi trebalo ne samo da doživi ogromne pozitivne transformacije, nego i da obezbijedi isto tako ogroman novac za realizaciju!

PROČITAJ VIŠE