Studiranje u inostranstvu

Studenti tvrde: Zbog Alma Mater radimo poslove iz snova!

Inovativni akademski pristup, fleksibilnost on line studiranja, vrhunski predavači, međunarodna mreža poslovnih kontakata te na koncu međunarodno priznata diploma Sveučilišta Alma Mater Europaea pomogli su ovim ambicioznim mladim ljudima u pronalasku odličnog radnog mjesta i izgradnji željene karijere. Da je diploma Alma Mater Europaea doista putovnica u svijet uspješnih potvrdili su nam u razgovoru bivši studenti Ljiljana Vekić i Nikola Špiček.

PROČITAJ VIŠE

Učite od najboljih!

Sveučilište Alma Mater Europaea, kojeg je osnovala Europska akademija znanosti i umjetnosti, svojim sudentima nudi znanstveno djelo utemeljeno na znanju 33 Nobelova pobjednika te vrhunskih profesora i predavača s međunarodnom reputacijom. Upravo zbog takve akademske ponude ovo je sveučilište sve popularnije među studentima u Hrvatskoj i susjedstvu. Zahvaljujući internetu studentska populacija na Alma Mater iz godine u godinu je sve 'internacionalnija'. Doznajte tko su profesori zbog kojih ambiciozni studenti biraju Alma Mater Europaea.

PROČITAJ VIŠE

Erasmus Student Network: Tips & Tricks radionica u Sarajevu

Erasmus Student Network (ESN) Sarajevo predstavlja nevladinu, neprofitnu organizaciju, te ujedno i lokalnu sekciju Erasmus Student Network-a, jedne od najvećih studentskih organizacija na nivou Evrope koja za misiju ima predstavljanje međunarodnih studenata i pružanja mogućnosti za razvijanje kulturalnog razumijevanja kao ličnog razvoja.

PROČITAJ VIŠE

Stipendije Vlade Mađarske u saradnji sa FAO

Vlada Mađarske, u saradnji sa programom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO), dodjeljuje ograničen broj stipendija za master studije u akademskoj 2017/2018. godini, na tri fakulteta “Szent Istvan” Univerziteta u Mađarskoj: Fakultet za ekonomiju i društvene nauke, Fakultet za hortikulturu i Fakultet za poljoprivredu.

PROČITAJ VIŠE

Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu: Studentski dan 2016.

Ukoliko ste zainteresirani za studiranje u Francuskoj pozivamo vas na Studentski dan koji se treću godinu zaredom održava u Bosni i Hercegovini i koji vam pruža priliku da upoznate brojne francuske univerzitete, načine i uslove upisa na francuske visokoškolske ustanove, studiranje na francuskom i engleskom jeziku u svim oblastima i mogućnosti finansiranja i studija.

PROČITAJ VIŠE