Stručno usavršavanje

Vasar Ideja 4 - plakat

XII konferencija Vaša(r) ideja u Sarajevu

Na dvanaestoj konferenciji Vaša(r) ideja prisutni će imati priliku razgovarati sa Jasminkom Halilovićem, Salihom Teskeredžićem i Sabinom Čehajić-Clancy. Konferencija će se održati u srijedu, 26.10.2016. u kino sali Meeting Point, sa početkom u 19:00h.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

EQ Seminar 2016: Znate li šta je emocionalna inteligencija?

Istraživanje američkih univerziteta Harvarda i Stanforda je pokazalo da je IQ (koeficijent logičke inteligencije) samo 15 posto zaslužan za uspjeh u životu i napredak u karijeri, a EQ (emocionalna inteligencija) čak 85 posto! U poslovnom svijetu sve se više naglašava da vam IQ donosi posao, ali da ga EQ zadržava.

PROČITAJ VIŠE
Završena IIIT Europska Ljetna škola na IUS-u (1)

Završena IIIT Europska Ljetna škola na IUS-u

Europska Ljetna škola Međunarodnog instituta za islamsku misao (IIIT) završila je u srijedu, 24. augusta 2016. godine. Ljetna škola pod nazivom “Muslimani u Evropi: Izazovi pluralizma” održana je u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

PROČITAJ VIŠE
ICOS2017

ICOS2017: Konkurišite za Nagradu za najbolji studentski rad u 2017. godini

Međunarodna konferencija o zvaničnoj statistici: Izazovi, mogućnosti i budući pravci razvoja - ICOS2017, zajednička je inicijativa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Federalnog zavoda za statistiku koja ima za cilj da okupi naučnike, stručnjake i korisnike podataka da prezentiraju svoja istraživanja, analize i primjere dobre prakse, te diskutuju o pravcima razvoja zvanične statistike u Bosni i Hercegovini i globalno.

PROČITAJ VIŠE
l-ecapital

Otvoren konkurs za “start-up” projekte u oblasti kulture

Fondacija Marche, Privredna komora Ankone, Politehnički univerzitet Marche, Grad Ankona i institut ISTAO, uz podršku Intesa Sanpaolo, međunarodne bankarske grupacije u okviru koje posluje Intesa Sanpaolo banka BiH, objavile su drugi javni poziv za prijave u “Ecapital Culture Adriatic Start Up School” školu namijenjenu mladim ljudima iz zemalja jadransko-jonskog područja, koja ima za cilj unapređenje kulturno-historijske baštine regiona putem razvoja inovativnih “start-up” inicijativa.

PROČITAJ VIŠE