Stručno usavršavanje

Otvorene prijave za Soft Skills Academy Sarajevo 2017

Odgajani kroz citius, altius, fortius (lat. brže, više, jače) u okruženju koje ne prašta pozitivne početne uvjete, a još manje uspješne krajnje ciljeve, spremni na borbu znanjem i vještinama, s ponosom vam predstavljamo čisto organski proizvod domaćeg porijekla, Soft Skills Academy Sarajevo.

PROČITAJ VIŠE
Foto: SAMED 2016

Ljekari s pet kontinenata i 350 studenata medicine u Sarajevu

Treći međunarodni kongres studenata medicine i mladih ljekara “SAMED 2017” održat će se u Sarajevu od 01. do 05. februara u organizaciji Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu – USMF i Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini – BoHeMSA te uz pomoć Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

PROČITAJ VIŠE

XII konferencija Vaša(r) ideja u Sarajevu

Na dvanaestoj konferenciji Vaša(r) ideja prisutni će imati priliku razgovarati sa Jasminkom Halilovićem, Salihom Teskeredžićem i Sabinom Čehajić-Clancy. Konferencija će se održati u srijedu, 26.10.2016. u kino sali Meeting Point, sa početkom u 19:00h.

PROČITAJ VIŠE

EQ Seminar 2016: Znate li šta je emocionalna inteligencija?

Istraživanje američkih univerziteta Harvarda i Stanforda je pokazalo da je IQ (koeficijent logičke inteligencije) samo 15 posto zaslužan za uspjeh u životu i napredak u karijeri, a EQ (emocionalna inteligencija) čak 85 posto! U poslovnom svijetu sve se više naglašava da vam IQ donosi posao, ali da ga EQ zadržava.

PROČITAJ VIŠE

Završena IIIT Europska Ljetna škola na IUS-u

Europska Ljetna škola Međunarodnog instituta za islamsku misao (IIIT) završila je u srijedu, 24. augusta 2016. godine. Ljetna škola pod nazivom “Muslimani u Evropi: Izazovi pluralizma” održana je u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

PROČITAJ VIŠE