Budući studenti

Foto: Oslobođenje

UNSA: Akademska godina počinje 1. oktobra, planiran upis 6.189 studenata

Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa i prvu godinu integriranog studija (prvog i drugog ciklusa) na Univerzitetu u Sarajevu u studijskoj 2016/2017. godini objavljen je 17. juna ove godine, a planiran je upis 6.189 studenata (redovni studij 2328; redovni studij - troškove studija snose sami studenti 2255; vanredni studij 794; distance learning studij 520; strani državljani 292).

PROČITAJ VIŠE

IK „Sarajevo Publishing“ obogaćuje fondove školskih biblioteka

Izdavačka kuća „Sarajevo Publishing“ implementira projekat kojim obezbjeđuje lektire za biblioteke u osnovnim školama Federacije BiH. Riječ je o izdanjima biblioteke „Lastavica“ namijenjenim upravo uzrastu djece u osnovnim školama. Tokom novembra odabrano je nekoliko škola kojima su uručene knjige. To su osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ i „Edhem Mulabdić“ iz Novog Travnika, zatim „Prva osnovna škola“ Donji Vakuf i OŠ „Meša Selimović“ Zenica.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Klix.ba

Drugi međunarodni sajam visokog obrazovanja u Sarajevu

Oko 25 univerziteta s područja Bosne i Hercegovine i regije prezentirat će svoje studijske programe na oko 200 fakulteta u okviru Drugog međunarodnog sajma visokog obrazovanja koji će u organizaciji Centra za kulturu i edukaciju Logos biti upriličen 23. i 24. oktobra u Sarajevu.

PROČITAJ VIŠE

Škole u Finskoj – mjesto za rad i radost

Možda niste znali, ali škole se u Finskoj doživljavaju kao drugi dom, nastavnici se oslovljavaju imenom, radna je, pozitivna i otvorena atmosfera, mnogo se priča i diskutuje, vrata svih učionica po školama su uvijek otvorena, učenici su u školama ležerno i kućevno obučeni, uvijek po učionici trčkaraju u čarapama, a neki obuvaju kućne papuče.

PROČITAJ VIŠE