Aktivizam i volontiranje

Otvorene prijave za SEEDIG Youth School 2017 u Ohridu

Ukoliko si student/ica dodiplomskog ili postdiplomskog studija i zanimaju te pitanja koja se tiču privatnosti, online slobode izražavanja, digitalne pismenosti, Interneta stvari (IoT) i cyber sigurnosti, SEEDIG škola za mlade je odlična prilika za tebe da naučiš nešto novo, proširiš svoju mrežu poznanstava, te razmijeniš znanje i iskustvo sa svojim vršnjacima.

PROČITAJ VIŠE

Prvi kongres mladih sa Balkana u organizaciji AIESEC-a

AIESEC u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa AIESEC-om u Hrvatskoj, dobio je čast da organizuje prvi ikada Balkan Cooperation Congress. Ovaj kongres okupit će preko 150 mladih iz regiona, traje od 9. do 12. marta, i ima za cilj da unaprijedi saradnju naših zemalja na AIESEC društeno-korisnim projektima, kao i da dokaže da mladi ljudi mogu pokrenuti region svojim radom.

PROČITAJ VIŠE

Projekat E4U – Pink Team Mostar: Prvi (ne)radni dan

Tim studenata dva Ekonomska fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić i Sveučilišta u Mostaru već neko vrijeme usmjerava sve svoje snage u koncipiranju i sprovedbi kampanje unaprijeđenja obrazovnog sistema u BiH pod nazivom "E4U" može se reći na dosad jako efektivan način.

PROČITAJ VIŠE