Aktivizam i volontiranje

Poziv za prijave za učešće na radionici „osnaŽENE“

Fondacija 787, uz podršku Općine Centar Sarajevo, implementira projekat „osnaŽENE“ u sklopu kojeg će biti realizovane dvije trodnevne radionice, te personalizirano poslovno savjetovanje za žene registrovane pri Birou za zapošljavanje Općine Centar. Cilj projekta jeste da učesnice steknu znanja i vještine kako bi postale konkurentnije na tržištu rada, ali i kako bi se odvažile na pokretanje vlastitog biznisa/samozapošljavanje.

PROČITAJ VIŠE

Poziv za projekat – (Gen)etičko savjetovalište

(Gen)etičko savjetovalište je naučno-istraživački projekat koji se realizuje u sklopu obilježavanja Svjetskog dana bioetike, 19. oktobra u saradnji sa UNESCO-vom Katedrom za bioetiku, UNESCO-vom Katedrom u Bosni i Hercegovini i Internacionalnim unverzitetom u Sarajevu.

PROČITAJ VIŠE

Poziv za LSE projekat

Traže se učesnici na London School of Economics and Political Science (LSE) koji proučava zabavljanje (tj. izlazak na sastanak; upoznavanje s potencijalnim partnerom/partnericom; dejtanje) u Bosni i Hercegovini.

PROČITAJ VIŠE

IAESTE LC Sarajevo traži nove članove

IAESTE (Internacional Association for the Exchange of Students for Technical Experience) je međunarodno udruženje za razmjenu studenata radi stručne prakse, osnovano još 1948. godine na Imperial College-u u Londonu. IAESTE porodica sada broji 80 zemalja koje aktivno učestvuju u programu razmjene. IAESTE je nepolitička, nezavisna i nevladina organizacija.

PROČITAJ VIŠE

Prijavite se na trodnevni trening u Bukureštu

Priključite se programu treninga koji će se održati Bukureštu, Rumunija, od 21. do 25. novembra 2017. godine. Cilj kursa je da se nauči kako se pišu uspješne aplikacije. Događaju će prisustvovati predstavnici škola, univerziteta, javnih institucija, VET organizatori, NVO, kompanije itd.

PROČITAJ VIŠE

Počeo program Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini

Realizacija jedinstvenog projekta osnaživanja mladih u Bosni i Hercegovini Coca-Colina podrška mladima počela je danas u Sarajevu. Kroz ovaj program će tokom septembra proći 200 učesnika, 100 u sarajevskoj i 100 u banjalučkoj regiji. Polaznici programa će, osim stjecanja vještina samorazvoja i samoprocjene, imati priliku da uče o organizaciji vremena, upravljanju projektima, komunikaciji, pregovaranju, upravljanju vremenom, prodajnim vještinama i poslovnom planiranju te finansijskoj pismenosti.

PROČITAJ VIŠE

Prijave za volontiranje na projektu „Stariji brat, starija sestra“

Projekat „Stariji brat, starija sestra“ nastao je kao težnja da se kroz volonterski, društveno koristan angažman mladih, doprinese socijalnom uključivanju djece koja su smještena u dječijem domu ili potiču iz materijalno i socijalno ugroženih porodica. Ovaj projekat je namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta, između 7 i 14 godina.

PROČITAJ VIŠE