Studentske novosti

Stipendije Vlade Mađarske u saradnji sa FAO

Vlada Mađarske, u saradnji sa programom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO), dodjeljuje ograničen broj stipendija za master studije u akademskoj 2017/2018. godini, na tri fakulteta “Szent Istvan” Univerziteta u Mađarskoj: Fakultet za ekonomiju i društvene nauke, Fakultet za hortikulturu i Fakultet za poljoprivredu.

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #476

Spremaju se nova izdanja emisija koje vam redovno, u pet porcija sedmično, nudi Omladinski program BHradija1. Vaše je samo da zapamtite termin(e), odaberete nešto po vlastitom ukusu i da – slušate. Evo kratke najave 476. izdanja OP-a...

PROČITAJ VIŠE

Projekat E4U – Pink Team Mostar: Prvi (ne)radni dan

Tim studenata dva Ekonomska fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić i Sveučilišta u Mostaru već neko vrijeme usmjerava sve svoje snage u koncipiranju i sprovedbi kampanje unaprijeđenja obrazovnog sistema u BiH pod nazivom "E4U" može se reći na dosad jako efektivan način.

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #475

Ima jedan dobar radijski program za mlade, kao i one koji se tako osjećaju; raznovrstan, informativan, zabavan...za svakog ponešto, i to u pet porcija unutar jedne sedmice: od ponedjeljka do petka u terminu od 19:10h do 20h, ili reprizno – od 00:10h.

PROČITAJ VIŠE

Otvorene prijave za Soft Skills Academy Sarajevo 2017

Odgajani kroz citius, altius, fortius (lat. brže, više, jače) u okruženju koje ne prašta pozitivne početne uvjete, a još manje uspješne krajnje ciljeve, spremni na borbu znanjem i vještinama, s ponosom vam predstavljamo čisto organski proizvod domaćeg porijekla, Soft Skills Academy Sarajevo.

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #473

Omladinski program BH radija 1 je jedan od rijetkih medijskih prostora koji je posvećen isključivo mladima. Možete nas slušati svakog radnog dana u dva termina: do 19:10 do 20:00h, ili u repriznom od 00:10 do 01:00h.

PROČITAJ VIŠE
Foto: SAMED 2016

Ljekari s pet kontinenata i 350 studenata medicine u Sarajevu

Treći međunarodni kongres studenata medicine i mladih ljekara “SAMED 2017” održat će se u Sarajevu od 01. do 05. februara u organizaciji Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu – USMF i Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini – BoHeMSA te uz pomoć Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

PROČITAJ VIŠE