Studentske novosti

Najava: Omladinski program BHR1 #502

Za one kojima slušanje radija nije strano, evo preporuke: slušajte Omladinski program na BHradiju1. Svake sedmice, od ponedjeljka do petka u dva termina (od 19:10h ili od 00:10h) donosimo vam pet emisija različitog karaktera/sadržaja uz koje se možete informirati, zabaviti, čuti/naučiti štošta zanimljivo...šta vam nudimo u narednom, 502.izdanju OP-a pročitajte u nastavku...

PROČITAJ VIŠE

Kako mi je STUDOMAT pomogao da se zaposlim?

Na prvoj kafi sa kolegama sa fakulteta, tražili smo portal za nas, studente. Željeli smo saznati kako da dođemo do stipendija, gdje su nam putovanja jeftinija, gdje su događaji koji bi nas mogli zanimati. Zatim smo ugledati link od portala STUDOMAT.ba i postali svakodnevni čitatelji.

PROČITAJ VIŠE

Studenti tvrde: Zbog Alma Mater radimo poslove iz snova!

Inovativni akademski pristup, fleksibilnost on line studiranja, vrhunski predavači, međunarodna mreža poslovnih kontakata te na koncu međunarodno priznata diploma Sveučilišta Alma Mater Europaea pomogli su ovim ambicioznim mladim ljudima u pronalasku odličnog radnog mjesta i izgradnji željene karijere. Da je diploma Alma Mater Europaea doista putovnica u svijet uspješnih potvrdili su nam u razgovoru bivši studenti Ljiljana Vekić i Nikola Špiček.

PROČITAJ VIŠE

“Ne pristajem biti jedna statistika”

Razgovarali smo s Merimom Dervović, inspirativnom studenticom završne godine master studija talijanskog jezika i književnosti, koja je progovorila o tome kako je studirati i biti osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

PROČITAJ VIŠE

“Uspio sam pobijediti mucanje!”

Filip Jandrić 21-godišnji je student Fakulteta kriminalističkih nauka koji se od djetinjstva bori s mucanjem. Njegova je priča dokaz da se trudom i vježbom mogu postići čuda. S čitateljima portala STUDOMAT.ba podijelio je svoje iskustvo i savjetovao osobe koje imaju isti problem.

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #499

Pred vama i nama je novo, 499. izdanje Omladinskog programa na BH radiju1. To znači da od ponedjeljka do petka možete slušati šest emisija iz naše produkcije, a uz iste se možete informirati, zabaviti i svakako ponešto naučiti, pa odaberite ono što vam se učini najzanimljivijim...

PROČITAJ VIŠE