Studentske novosti

Foto: FENA

Otvorena jedinstvena biblioteka u Sarajevu – EU Infoteka

Akademski djelatnici, istraživači, studenti, organizacije civilnog društva, novinari, stručnjaci i ostali moći će koristiti 30 knjiga u novootvorenoj EU Infoteci, a radi se o knjigama koje nisu dostupne u drugim javnim bibliotekama u Bosni i Hercegovini niti se mogu čitati u on-line verziji, piše Fena.

PROČITAJ VIŠE

ProCredit Bank: Oglas za prijem na poziciju Banking Officer [ENG]

ProCredit bank is a bank that does not fit into the standard moulds under which most financial institutions operate. We cherish diversity. Our team is made up of creative and ambitious young professionals. Together we build success stories. If we have your attention and you are already interested to find out more about ProCredit, please read carefully the information below.

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #480

Navratite i ove sedmice na frekvencije BH radija1 u standardnim terminima Omladinskog programa (svaki radni dan od 19:10h, ili u repriznom terminu od 00:10h) i čujte šta vam je sve spremila ekipa naših mladih novinara i saradnika za 480. izdanje OP-a. Biće, kao i obično, svega, od informativnih, preko edukativnih do opuštenijih i(li) zabavnih sadržaja.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Blic.rs

Kome će biti potrebno ono što studenti sada uče

Prevaziđeni predmeti, obavezna predavanja, vježbe, kratki semestri, predugački ispitni rokovi, nepovezani studijski programi, loš kvalitet i još gora organizacija nastave samo su neki od problema sa kojima se susreću budući akademski građani. Zato mnogi ne mogu da se snađu, pa je uvijek rješenje prilikom upisa naredne godine – smanjenje kriterijuma.

PROČITAJ VIŠE

Otvorene prijave za SEEDIG Youth School 2017 u Ohridu

Ukoliko si student/ica dodiplomskog ili postdiplomskog studija i zanimaju te pitanja koja se tiču privatnosti, online slobode izražavanja, digitalne pismenosti, Interneta stvari (IoT) i cyber sigurnosti, SEEDIG škola za mlade je odlična prilika za tebe da naučiš nešto novo, proširiš svoju mrežu poznanstava, te razmijeniš znanje i iskustvo sa svojim vršnjacima.

PROČITAJ VIŠE

Debatologija slavi 4. rođendan

Da li je neko mogao i pomisliti da će ideja online debata zaživjeti, a još manje da će trajati četiri godine? Zaživjela je i traje na našem prijateljskom i partnerskom portalu STUDOMAT.ba, saopšteno je iz CKD-a.

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #479

Svake sedmice vam nudimo nove emisije, mnogo informacija, puno toga za čuti i naučiti, kao i zabavnih sadržaja. Mi smo Omladinski program BHradija1 i dolazimo vam svakog radnog dana od 19:10h do 20h, kao i u reprizama, od 10 minuta iza ponoći.

PROČITAJ VIŠE

Prijavite se na regionalno Imagine Cup 2017 takmičenje

Imagine Cup, najveće tehnološko takmičenje za studente u svijetu, nastavlja se i ove godine. U takmičenju mogu učestvovati svi studenti sa fakulteta u Bosni i Hercegovini, kao i učenici srednjih škola sa navršenih 16 i više godina, kroz formiranje timova veličine do 3 člana.

PROČITAJ VIŠE

Prvi kongres mladih sa Balkana u organizaciji AIESEC-a

AIESEC u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa AIESEC-om u Hrvatskoj, dobio je čast da organizuje prvi ikada Balkan Cooperation Congress. Ovaj kongres okupit će preko 150 mladih iz regiona, traje od 9. do 12. marta, i ima za cilj da unaprijedi saradnju naših zemalja na AIESEC društeno-korisnim projektima, kao i da dokaže da mladi ljudi mogu pokrenuti region svojim radom.

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #478

Omladinski program BHradija1 broji svoje već 478. izdanje. Tradicija i iskustvo kreiranja dobrog radijskog programa za mlade nam ne nedostaje, a uvijek ima novih interesantnih priča, zanimljivih događaja i super muzike za podijeliti sa svima vama.

PROČITAJ VIŠE