Stipendije

Objavljena imena dobitnika BBI stipendija iz fonda “Sheikh Saleh Kamel” za sarajevsku regiju

Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, donijela je odluku o dodjeli 100 stipendija iz kategorije Fond „Sheikh Saleh Kamel“ za sarajevsku i bosansko-podrinjsku regiju.

PROČITAJ VIŠE

MA scholarship for female students in computer science

The Faculty of Computer and Information Science, University of Ljubljana and the company Comtrade offer a scholarship for a promising female student who will enrol in the master’s programme in Computer and Information Science at the University of Ljubljana in the 2017/18 academic year.

PROČITAJ VIŠE

Internacionalni univerzitet u Sarajevu organizuje II testiranje za stipendije

Zbog velikog interesovanja kao i broja registracija koje se iz godine u godinu povećavaju, Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) svake godine organizira Drugo testiranje za stipendije, koje će se ove godine održati 14. juna 2017. godine sa početkom u 14:00 sati na kampusu IUS-a. Testiranje je prilika da učenici pokažu svoje znanje i dobiju priliku da ostvare odgovarajuću stipendiju/popust za školovanje na IUS-u.

PROČITAJ VIŠE