Savjeti

Foto: Ilustracija

Devet najisplativijih stranih jezika za učenje

Učenje još jednog stranog jezika može vam se višestruko isplatiti kad su u pitanju poslovne prilike. Poslovni oglasnik Adzuna analizirala je više od milijun oglasa za posao na svojoj stranici i utvrdila da se poznavanje nekih stranih jezika u Velikoj Britaniji plaća više od drugih.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

Tri pitanja koja pokazuju vašu snagu

Život često učini da padnemo na dno i da se nađemo u situaciji koja nam se čini bezizlazna. Ipak, priče o snažnim ljudima koji su otkrili svoje najveće potencijale i pobijedili sve prepreke mnogima su motivacija i inspiracija.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

(Ne)zadovoljstvo životom ili koliko je vrijeme postalo bitno

Istraživanja stepena zadovoljstva životom navode da vrijeme provedeno sa porodicom i bliskim ljudima puni baterije i daje smisao životu. Svima je to jasno a opet je, sa druge strane, sve više usamljenih, a sve manje tolerancije za zajednički život, veze pucaju zbog sitnica, umesto MI sve više se čuje JA...

PROČITAJ VIŠE
Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Dostojevski: Teško onome ko uvrijedi dijete

Fjodor Mihajlovič Dostojevski je ruski književnik poznat kao jedan od prvih predstavnika psihološkog realizma u evropskoj književnosti. Njegovi romani, poput "Zločina i kazne" i "Braće Karamazovih", smatraju se inspiracijom za egzistencijalistički pravac filozofije u 20. vijeku.

PROČITAJ VIŠE