Savjeti

Foto: Ilustracija

Dokazano: Brže i bolje pamtimo uz pisanje

Da nema hvatanja bilješki na predavanjima kada biste nešto zapisali rukom? Čini se da sve manje koristimo olovke i papir za pisanje, i zašto bismo kad imamo sve te aplikacije, notes ovde notes tamo, pa na računaru, pa na mobilnom, ko još danas piše rukom?!

PROČITAJ VIŠE

Pet znakova koji vam govore da učite previše

Mislili ste da nedovoljno učenja može biti jedini krivac za neuspješno polaganje ispita? Griješite! Previše učenja može biti podjednako loše kao i nedovoljno učenja, naročito ukoliko preokupira vaš svakodnevni život. Pa ipak, ogroman broj studenata redovno dovodi sebe do granice pucanja kada je u pitanju učenje. Pomislit ćete da nemate drugog izbora, ali budite pažljivi da ne napravite krucijalnu grešku.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

Savjeti: Kako uskladiti sport i učenje?

Sportski život može biti veoma težak, pogotovo kada naporne sportske aktivnosti treba uskladiti sa učenjem. Zaboravljate da predate projekat na vrijeme, često kasnite, imate pritisak da sve morate da uradite odjednom, previše ste umorni...

PROČITAJ VIŠE

Kako se najlakše pripremiti za ispite?

Noćna mora svakog studenta je period ispitnih rokova. Da biste izbjegli stres, grčeve u stomaku i nervozu, potrebno je uraditi nekoliko stvari prije početka ispitnih rokova. Svrha je u tome kako učite, kada primjenite naše savjete ispitni rokovi će vam proći bez straha i gubitka živaca.

PROČITAJ VIŠE