Prvi međunarodni kongres studenata SaMED 2015. u Sarajevu

U Sarajevu će se od 29.1. do 1.2. 2015. održati Prvi međunarodni kongres studenata medicine i mladih ljekara SaMED 2015


SaMED 2015

U Sarajevu će se od 29.1. do 1.2. 2015. održati Prvi međunarodni kongres studenata medicine i mladih ljekara SaMED 2015.

Radi se o oficijelnom projektu Udruženja studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a koji se održava pod pokroviteljstvom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu uz svesrdnu podršku Dekanese prof.dr.Almire Hadžović-Džuvo, prenosi portal VIPromo.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Od 15. avgusta prošle godine kada je počela registracija za SaMED 2015 do zatvaranja iste 1. decembra, na kongres se prijavilo 235 učesnika iz 16 zemalja svijeta pored Bosne i Hercegovine, što SaMED svrstava među najveće kongrese u Evropi. Na kongresu učestvuju sve zemlje regiona, ali i Latvija, Litvanija, Rusija, Bjelorusija, Italija, Njemačka, Španija, Ukrajina, Turska, Bolivija i Indonezija.

Cilj projekta je da postane redovno godišnje okupljanje studenata grupacije zdravstvenih fakulteta, mladih ljekara i istraživača, te da Sarajevo i Bosna i Hercegovina dođu na mapu evropskih i svjetskih studentskih kongresa. Učešćem na ovom kongresu, studenti Medicinskog fakulteta u Sarajevu, kao i gosti, dobijaju mogućnost da prezentuju svoje naučno-istraživačke radove, upoznaju se sa kolegama iz drugih država, razmijene znanja i iskustva o aktuelnim temama na poljima medicine, ali i svoje ideje i planove za budućnost. Osim studentskih predavanja, studenti će moći da se edukuju kroz plenarna predavanja i radionice koje će držati eminetni predavači iz Bosne i Hercegovine, a koje će se održati na Medicinskom fakultetu.

Svi gosti će biti smješteni u hotelu Saray, a posljednji dan kongresa je planirana posjeta nekoj od naših olimpijskih ljepotica, kako bi se učesnici upoznali sa ljepotama Bosne i Hercegovine i podsjetili ih na Olimpijadu koja je ime Sarajeva i Bosne i Hercegovine pronijela po čitavom svijetu.

Veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima i partnerima koji su prepoznali značaj jednog ovakvog projekta i promociju koju on donosi našoj državi u cjelini, a to su BH Telecom, Bosnalijek, Cryo Save, Federalno ministarstvo obrazovanja nauke, kulture i sporta, Farmavita i Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, bez kojih ovaj projekat ne bi bio moguć, navode organizatori te dodaju da, naravno, svi partneri koji žele da učestvuju u jednom ovakvom projektu su dobro došli, a sve informacije mogu pronaći na oficijelnoj stranici www.samed.ba.

(VIPromo.ba)