Foto: EPA
Foto: EPA

Svi zainteresovani kandidati, između ostalog, moraju imati minimalno 18 godina, završenu srednju školu i tečno govoriti engleski. Također, kompanija očekuje da kandidati imaju odlične komunikacijske vještine te da mogu raditi u timu i pod pritiskom, kao i da znaju plivati.

Minimalna visina za kandidatkinje je 165 cm, a za kandidate 175 cm. Također, doseg ruku mora biti 210 centimetara. Tetovaže i pirsing su dozvoljeni, ali pod uslovom da nisu vidljivi, osim para naušnica u ušima. Kandidati koji imaju dioptriju +4 ili -4 vjerovatno neće proći obavezan ljekarski pregled.

Više informacija o oglasu možete dobiti ovdje.

Osim WizzAira, radnike iz BiH zapošljava i njemačka kompanija Lufthansa. U pitanju je regrutacija kandidata u centru za korisničku podršku u Brnu u kojem bi budući radnici bili na usluzi putnicima Lufthanse. Uposlenici korisničkog centra Lufthansa InTouch zaduženi su za pružanje podrške u vezi s rezervacijom letova, bonus frequent flyer programa, prodaje karata i drugih usluga koje ova međunarodna kompanija nudi.

Posao se uglavnom obavlja putem telefona, a od kandidata se očekuje napredno znanje njemačkog ili talijanskog jezika. Kandidate koji zadovolje uslove očekuje teorijski trening u trajanju od četiri sedmice, a nakon toga i praktični dio s mentorom.

Proces zapošljavanja provodi se na engleskom jeziku, a tim Lufthanse u Sarajevo dolazi 8. decembra 2016.

Za posao u Lufthansi možete se prijaviti ovdje.

(Klix.ba)

Prethodni članakOpćina Centar Sarajevo omogućila prvo zaposlenje za najbolje studente
Naredni članakKako pobijediti manjak motivacije prilikom rada kod kuće

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.