O nama Marketing Kontakt Debatologija Infopol English

FZZZ: Javni poziv za zapošljavanje mladih bez radnog iskustva

Federalni zavod za zapošljavanje je danas na svojoj internet stranici objavio Javni poziv za učešće u Programu jačanja konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2013, koji se realizuje u saradnji sa kantonalnim službama za zapošljavanje.

Korisnici poticaja po ovom programu su poslovni subjekti registrovani u Federaciji Bosne i Hercegovine koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, a ciljnu grupu čine nezaposlene osobe bez radnog iskustva u struci dobi do 30 godina, te, iznimno, osobe dobi do 35 godina, ukoliko se na evidenciji nezaposlenih nalaze duže od 12 mjeseci.

Iz Federalnog zavoda za zapošljavanje pozivaju poslodavce da se prijave za učešće u ovom programu putem internet stranice Zavoda. Detaljnije informacije u vezi sa Javnim pozivom i eventualnim učešćem u Programu, osim na internet stranici Zavoda, zainteresovani mogu dobiti i u nadležnoj kantonalnoj službi za zapošljavanje.

(fzzz.ba)Pretplatite se na STUDOMAT.ba newsletter i informišite se na vrijeme o novim stipendijama, konkursima, seminarima, kursevima i studentskim novostima.

Komentari

Napomena: STUDOMAT.ba se ograđuje i nije odgovoran za sadržaj komentara objavljenih na portalu. Komentari na portalu predstavljaju stavove i mišljenja autora istih, a ne vlasnika ili administracije portala.