Prijava Registracija O nama Kontakt Debatologija Infopol English

FZZZ: Javni poziv za zapošljavanje mladih bez radnog iskustva

Federalni zavod za zapošljavanje je danas na svojoj internet stranici objavio Javni poziv za učešće u Programu jačanja konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2013, koji se realizuje u saradnji sa kantonalnim službama za zapošljavanje.

Korisnici poticaja po ovom programu su poslovni subjekti registrovani u Federaciji Bosne i Hercegovine koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, a ciljnu grupu čine nezaposlene osobe bez radnog iskustva u struci dobi do 30 godina, te, iznimno, osobe dobi do 35 godina, ukoliko se na evidenciji nezaposlenih nalaze duže od 12 mjeseci.

Iz Federalnog zavoda za zapošljavanje pozivaju poslodavce da se prijave za učešće u ovom programu putem internet stranice Zavoda. Detaljnije informacije u vezi sa Javnim pozivom i eventualnim učešćem u Programu, osim na internet stranici Zavoda, zainteresovani mogu dobiti i u nadležnoj kantonalnoj službi za zapošljavanje.

(fzzz.ba)

Scroll To Top
FZZZ: Program zapošljavanja mladih bez radnog iskustva u struci

Federalni zavod za zapošljavanje najavio je da će naredne sedmice na web stranici Zavoda objaviti Javni poziv za učešće u...

Close